Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας "Βοήθεια στη Μελέτη'' σε χώρους του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. Η ομάδα στελεχώνεται από τέσσερις Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας (εξειδικευμένους σε διαδικασίες μάθησης), από έναν επαγγελματία Κοινωνικό Λειτουργό και επτά παιδιά Δημοτικού Σχολείου, που θα συγκεντρώνονται σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη απόγευμα, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στόχος της ομάδας είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά όσον αφορά το γνωστικό τους επίπεδο, το οποίο λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών είναι χαμηλό, αλλά και να τους δοθεί η ευκαιρία να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους. Επίσης, μέλημα όλων είναι η ελάφρυνση του φαινομένου
του σχολικού εκφοβισμού που βιώνουν τα παιδιά στο σχολείο, εξαιτίας της στασιμότητας στη γνώση, ώστε να ''δυναμώσουν" προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους στο σχολείο.

Τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και υποστηρίζονται με την παροχή υλικής βοήθειας, από την Αποθήκη Υλικού του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Θεσσαλονίκης.

Ο Ε.Ε.Σ. εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους δωρητές και χορηγούς, που διαχρονικά στηρίζουν τα προγράμματα, τις υπηρεσίες και τις δράσεις του, καθώς και τους εθελοντές του αλλά και τους απλούς πολίτες, που όλα αυτά τα χρόνια είναι αρωγοί στο
ανθρωπιστικό του έργο πλαισιώνοντας με τόσο ένθερμο ενδιαφέρον τις δράσεις του.