Στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού έχει αφιερωθεί ο Οκτώβριος και στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ενημέρωση και πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού».

fvto.jpg

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, γιατροί θα ενημερώνουν σχετικά με την πρόληψη για τη μορφή αυτή του καρκίνου.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις (κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών) και κατ΄ιδίαν συμβουλευτική προς όλες τις ενδιαφερόμενες από ειδικευμένους Χειρουργούς Μαστού και Ακτινοδιαγνώστες Μαστού.

fvto2.jpg

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την πρώτη ώρα της εκδήλωσης εξετάστηκαν 40 γυναίκες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής δράσης.

Η εξέταση περιλαμβάνει ψηλάφηση και υπέρηχο του στήθους από γιατρούς.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα στηρίξει με παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης και με βιωματικές ομιλίες ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης».

Η εκδήλωση γίνεται στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μανώλης Αναγνωστακης» του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Ώρες της εκδήλωσης:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ώρες 10.00 - 18.00
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2016, ώρες 10.00 - 18.00.

fvto3.jpg