Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρώιμα κλινικά συμπτώματα και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού» οργάνωσε η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία της ενημέρωσης και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Καθώς, αυτή η μορφή καρκίνου είναι η συχνότερα εμφανιζόμενη παγκοσμίως στις γυναίκες, η εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των συναδελφισσών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Χειρούργος Μαστού –Μαστολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός 424 ΓΣΝ, κ. Βλάσιος Τσαντήλας, αναφέρθηκε στην αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας, οι οποίες σώζουν ζωές, και στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την αντιμετώπισή της, με στόχο την ίαση.

"Ευχαριστούμε τον κ. Τσαντήλα για την παρουσίασή του και όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση. Η Γραμματεία Γυναικών και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν να υλοποιούν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο", επισημαίνει ΕΑΥΘ στην ανακοίνωσή της.