Εκατοντάδες περιπατητές από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική συμμετείχαν σήμερα το πρωί στο 16ο πέρασμα Δραγουντέλι στη Σιθωνία Χαλκιδικής. 

Η περιβαλλοντική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών». Από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στις 7 αφετηρίες των διαδρομών.

Στόχος τους να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, να απολαύσουν τη φύση και να γυμνάσουν σώμα και ψυχή!

Στο 16ο Πέρασμα συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια" και η ομάδα Εθελοντών "Δραγουντέλι" συνοδεύοντας τους περιπατητές που ξεκίνησαν από τη Συκιά και κατευθύνθηκαν προς τον Παρθενώνα μέσω του ορεινού όγκου της Σιθωνίας, διανύοντας απόσταση 23 χλ. Σύμφωνα με το halkidikinews.gr. Τα μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Σιθωνίας ΟΦΚΑΘ συνέβαλλαν με δύο υγειονομικούς σταθμούς στην τοποθεσία "Ασκαμνια", και "Προφήτη Ηλία".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνα Γιουβαρλάκη, Γιώργος Δαλδογιάννης, Βασίλης Ζήσιος και Νίκος Χριστοδούλου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Τερματισμός όλων των διαδρομών ήταν ο Παρθενώνας, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μοιράστηκε φαγητό και κρασί σε όλους.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το halkidikinews.gr:

xal.jpg

xal1.jpg

xal2.jpg

xalkidiki.jpg

xal3.jpg