Με πρωτοβουλία του Thessaloniki Walking Tours, ο Ανδρέας Βενιανάκης αφηγείται τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν μια σκοτεινή περίοδο με αφορμή τα κτήρια που είχαν επιτάξει στη πόλη οι ναζί κατακτητές.

Ανασύρουμε τη μνήμη μιας σκοτεινής περιόδου για τη Θεσσαλονίκη και αφηγούμαστε ιστορίες που συνδέονται μαζί της με αφορμή εμβληματικά κτήρια της πόλης τα οποία είχαν επιτάξει οι ναζί κατακτητές αλλάζοντας τη χρήση και τη λειτουργία τους.

Βασισμένη σε πρωτότυπη έρευνα του συγγραφέα και ερευνητή Ανδρέα Βενιανάκη η διαδρομή ρίχνει φως στις δομές της ναζιστικής κατοχής, τους μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής, στα σκοτεινά πρόσωπα που τέθηκαν επικεφαλείς των μηχανισμών αυτών αλλά και σε όψεις μια σκληρής καθημερινότητας για τους κατοίκους της πόλης που μαστίζονταν από πείνα και κακουχίες.

Ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας και καταλήγοντας στα «Ηλύσια» επιχειρούμε να εισχωρήσουμε βαθύτερα στη πρόσφατη ιστορία και στα άγνωστα γεγονότα που έριξαν τη βαριά σκιά τους πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Info:

Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Ελευθερίας (από Μητροπόλεως)

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 6978186901& 6944476126