Τα πάντα για τις παιδικές λοιμώξεις σε ένα συνέδριο

|
THESTIVAL TEAM

Σε ποια ηλικία είναι καλό να πάει το παιδί στον παιδικό σταθμό; Γιατί είναι όλο το χειμώνα άρρωστο; Μας πήραν τηλέφωνο να πάμε να το πάρουμε γιατί ανέβασε πυρετό (ή έκανε εμετό ή διάρροια ή έβγαλε κάποιο εξάνθημα) τι να κάνουμε; Μετά από πόσες μέρες μπορεί να γυρίσει στο σχολείο του; Μήπως να του δώσουμε ένα σιρόπι για το βήχα; Μήπως να του δώσουμε ένα αντιβιοτικό για να μη χειροτερέψει; Τι μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό του; Χρειάζεται να κάνουμε εξετάσεις; Χρειάζεται να κάνουμε αντιγριπικό εμβόλιο; Θα γεννηθεί το αδερφάκι το Νοέμβριο, να συνεχίσουμε ή να διακόψουμε τον παιδικό που του αρέσει τόσο;

Οι παραπάνω ερωτήσεις και πολλά άλλα θέματα, όπως οι σημαντικές ιογενείς λοιμώξεις του 2019, η μη ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, τα εμβόλια και η πρόληψη της εποχικής γρίπης, η αλλεργία στα αντιβιοτικά, οι νέες μέθοδοι διάγνωσης των λοιμώξεων, τα προβλήματα των παραδοσιακών εμβολίων, θα απαντηθούν και θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Παιδιατρικές Ημέρες 2019», με θέμα «Λοιμώξεις».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και την Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν προσυνεδριακά κλειστά φροντιστήρια σε χώρους του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου με πλήρως διαδραστικό τρόπο θα παρουσιαστούν διαγνωστικές και θεραπευτικές πρακτικές με κάθε λεπτομέρεια.

HPV: Θα εξαφανισθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;

Η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σήμερα, με βάση τις εντυπωσιακές εξελίξεις των τελευταίων ετών, δηλαδή την εφαρμογή του εμβολιασμού όλων των γυναικών 9-45 ετών εναντίον της μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της νόσου, καθώς και την διενέργεια ανά 5-10ετία του λεγόμενου HPV DNA test, που θα αντικαταστήσει το γνωστό τεστ Παπανικολάου στον προληπτικό έλεγχο των γυναικών, μπορεί πλέον να οδηγήσει σε εξάλειψη της νόσου σε σχετικά προβλεπόμενο χρονικό διάστημα (π.χ. για τις προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου εντός των επόμενων 20-40 ετών).

Η εποχική γρίπη και αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψη

Η εποχική γρίπη είναι η πιο συχνή επιδημική νόσος. Προσβάλλει κάθε χρόνο 10-30% του πληθυσμού της Ευρώπης, ευθύνεται για εκατοντάδες χιλιάδες νοσηλείες και περίπου 40.000 πρόωρους θανάτους ετησίως.

Οι ακραίες ηλικίες όπως και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο. Παρ ́όλα αυτά όλοι μπορούν να εκδηλώσουν επικίνδυνες για τη ζωή επιπλοκές.

 

loimojeis.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.