Διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκονται από χθες, Δευτέρα στη παραλία της Θεσσαλονίκης για να υποδεχτούν και να επιβιβάσουν στα διασωστικά της σκάφη με σκοπό να πάρουμε θέση και να γίνουμε διασώστες για μια μέρα.

Η δράση «Πάρε Θέση» έχει ξεκινήσει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 15/9.

Οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα βρίσκονται στο Λευκό Πύργο, για να υποδεχτούν και να επιβιβάσουν στα σκάφη της ομάδας όλους όσοι θέλουν να μάθουν πως είναι μια επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα και, ταυτόχρονα, να ενημερωθούν για τα μέτρα αυτοπροστασίας και την ασφάλεια στο νερό.

Ακόμα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον διασωστικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις και να μάθουν πως μπορούν να βοηθήσουν όποιον κινδυνεύει στη θάλασσα. Η δράση θα γίνεται τις καθημερινές από τις 18.00 έως τις 21.00 και το σαββατοκύριακο από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.

Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης θα υπάρχει η παιδική γωνιά, στην οποία μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια, τα παιδιά θα λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια τους στην θάλασσα

*Φωτογραφίες - βίντεο Αρής Φραντζεσκάκης

eod-1.jpg

eod-2.jpg

eod-3.jpg

eod-4.jpg

eod-5.jpg

eod-6.jpg

eod-7.jpg