PRESS_taratsa03: Οι εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας

|
THESTIVAL TEAM

Οι βαλκανικοί και αναπάντεχοι ήχοι του Θάνου Σταυρίδη και των dRom, οι γλυκές μελωδίες της Έλσας Μουρατίδου «Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα», ένα γλυκόπικρο τραγούδι ενηλικίωσης από τον Τζορτζ Λούκας στην οθόνη και μια βραδιά με τον ταλαντούχο Παρασκευά Θεοδωράκη είναι οι προτάσεις της επόμενης εβδομάδας από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ για τέσσερις βραδιές στην πιο φιλόξενη ταράτσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Στρατηγού Καλλάρη 5.

Δευτέρα 8/07

ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ και dRom

Oι Drom είναι ο δρόμος στη γλώσσα των Ρομά. dRom είναι και το μουσικό όχημα του Θάνου Σταυρίδη με το οποίο ταξιδεύει τα 4 τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια κι όχι μόνο. Οι dRom είναι μια μπάντα που λατρεύει το ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο. Αντλεί ήχους κι αρώματα από τις μελωδίες των τσιγγάνων του χθες και τις παντρεύει με τ’ αρώματα των Βαλκανίων και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Πάνω σε ξέφρενους ρυθμούς αυτοσχεδιάζει με κέφι κι ενέργεια χαράζοντας μια διαδρομή που ξεκινά από την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Βελιγράδι και φτάνει στο Βουκουρέστι. Μουσικές γνώριμες αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του Θάνου Σταυρίδη από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «με μια βαλίτσα όνειρα». Στο ταξίδι τους το κλαρίνο, το σαξόφωνο, το ακορντεόν, οι κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα ξεσηκώνουν και δαιμονίζουν τα πνεύματα.
Τους dRom στην ακουστική τους σύνθεση αποτελούν οι: Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν, πλήκτρα), Γιάννης Καρακαλπακίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Τάσιος (κρουστά).

Είσοδος: 6 ευρώ

Τρίτη 09/07

ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ
Ακορντεόν. Κλείσε τα μάτια κι άκου! Τι σου έρχεται στο νου; Γαλλία και Edith Piaf. Αργεντινή και Astor Piazzolla. Αθήνα και Αττίκ. Πορτογαλία και fado. Ιταλία και tarantella. Θράκη, Μακεδονία, Βαλκάνια. Αλλά και ρεμπέτικο και Χατζιδάκις και και και…
Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα, ξεχύνονται δεκάδες διαφορετικές μελωδίες, όλες μπερδεμένες γλυκά. Μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν, που διαπερνά τα σύνορα και το χρόνο. Με τους Έλσα Μουρατίδου (τραγούδι), Θάνο Σταυρίδη (ακορντεόν), Γιάννη Καρακαλπακίδη (κοντραμπάσο).

Είσοδος: 6 ευρώ

Τετάρτη 10/07

CINE SUMMERTIME

American Graffiti (1973), του Τζορτζ Λούκας

Μοντέστο της Καλιφόρνιας, καλοκαίρι του 1962, τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Μια παρέα νεαρών, στις τελευταίες στιγμές ξεγνοιασιάς, πριν από την απότομη επίθεση της «ωριμότητας». Μια νύχτα που θα βρει τον τρόπο να τους σημαδέψει μια για πάντα. Ένας αποχαιρετισμός στη γενιά του rock n’ roll και των baby-boomers, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ενηλικίωσης από τον Τζορτζ Λούκας, προτού ο σκηνοθέτης αποφασίσει να βάλει πλώρη για γαλαξίες μακρινούς.

Πέμπτη 11/07

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ live

Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης είναι τραγουδιστής και σολίστ ακουστικής κιθάρας, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική και στίχους. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες και πλήθος εμφανίσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν το On the Road Live, με το συγκρότημα On the Road. Συμμετέχει στο τραγούδι «Ηπειρώτικο Μοιρολόι», του δίσκου «Ένας Ολοκαίνουριος Κόσμος» του Φίλιππου Πλιάτσικα, στο δίσκο του θεατρικού έργου «Με τον Αίσωπο εκδρομή» του Γιώργου Φραντζολά και στο τραγούδι «Μέλισσα», του δίσκου «Όλα είναι αλλού» των Βαγγέλη Κοντόπουλου και Χρήστου Θηβαίου. Αυτή την περίοδο ανανεώνει τις διαδρομές του σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο δυναμισμό και συναίσθημα. Οι ρίζες του από τα Γρεβενά και την Κρήτη, σε συνδυασμό με την έντεχνη και τη ροκ μουσική, αποτυπώνονται στη νέα του δουλειά «Λευκά Πανιά».

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21.15.
Τηλ. κρατήσεων: 2310243575 (μέχρι τις 17:00), 2310510081 (10:00 – 23:00)

2.jpg

4.jpg

3.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.