Εθελοντές και μέλη της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Αλ. Σβώλου “πρασίνισαν” την πλ. Ιπποδρομίου (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τσάπες και φτυάρια έπιασαν σήμερα μέλη της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου στην πλατεία Ιπποδρομίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εθελοντές και μέλη της Πρωτοβουλίας φύτεψαν, το απόγευμα της Πέμπτης, 150 φυτά και θάμνους, στο πλαίσιο του φετινού “Το Δείπνο της Άνοιξης 2019”.

Στόχος της δράσης είναι οι εθελοντές να «πρασινίσουν» τα παρτέρια και τις νησίδες της πλατείας Ιπποδρομίου αλλά και να καθαρίσουν από σκουπίδια την περιοχή, έτσι ώστε να στρωθεί αύριο το Δείπνο της Άνοιξης.

Η δράση ξεκίνησε από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (στη νότια πλευρά της πλατείας Ιπποδρομίου).

«Απευθύναμε κάλεσμα σε κατοίκους της περιοχής για να περιποιηθούν και να φροντίσουν την γειτονιά τους, να φυτέψουν θάμνους, τους οποίους προμηθευτήκαμε από το φυτώριο του Δήμου έτσι ώστε να στρωθεί αύριο το Δείπνο της Άνοιξης. Οι προετοιμασίες για το δείπνο είναι στο «κόκκινο». Θεωρούμε ότι φέτος ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχουμε κάνει, θα κατεβάσει τραπέζια και το φαγητό του και θα στήσουμε το μεγαλύτερο συλλογικό τραπέζι της πόλης», ανέφερε στο πλαίσιο της δράσης ο Περικλής Χατζηνάκος, μέλος της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr:

deip-1.jpg

deip-3.jpg

deip-4.jpg

deip-5.jpg

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.