Εθελοντική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης «έντυσε» στα πράσινα τον «Φάρο του Κόσμου», το «σπίτι» του πατέρα Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο.

Η δράση της δενδροφύτευσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Κυριακής στον νέο «Φάρο», Κολοκοτρώνη με Νικηταρά, στον Δενδροπόταμο. Η ΕΥΑΘ με αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ήδη αναλάβει τα κόστη σύνδεσης του καινούριου κέντρου με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, προκειμένου να υποστηρίξει ενεργά το σπουδαίο έργο ένταξης των Ρομά που συντελείται εκεί.

Στον νέο χώρο του κέντρου προστασίας ανηλίκων, εθελοντές φύτεψαν περιμετρικά δέντρα, και «πρασίνισαν» τη νησίδα του πάρκινγκ, ενώ έστησαν και λαχανόκηπο. Τα δέντρα και οι θάμνοι είναι προσφορά του Τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ, τα σπορόφυτα λαχανικών θα προσφέρουν τα Φυτώρια Βασιλικών (Ν. Αλεξίου), ενώ η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή – Perrotis College προσέφερε δενδρύλλια ελιάς, υλικά και… εργασία!

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «εωρώ ότι είναι μία αξιέπαινη και μία προσπάθεια υπόδειγμα που πρέπει όλοι να την στηρίξουμε. Εμείς σαν ΕΥΑΘ θεωρήσαμε αυτονόητο στα πλαίσια όχι μόνο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και της προσπάθειας, που γίνεται για τα παιδιά να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Όπως είναι γνωστό έχουμε ενισχύσει το Φιλοξενείο και με τη σύνδεσή του στο Δίκτυο Ύδρευσης και Αποχέτευσης και σήμερα σε αυτή την προσπάθεια να φτιάξει τον λαχανόκηπο και να κάνει την δενδροφύτευση.Όλη η πόλη πρέπει να στραφεί στον Δενδροπόταμο».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν ξεκινήσει και τα έργα της ΕΥΑΘ στον Δενδροπόταμο σημειώνοντας ότι «θα τελειώσει κάτι που ήταν μια περιβαλλοντική πληγή, όχι μόνο για τον Δενδροπόταμο αλλά και για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα. Το χρονοδιάγραμμα είναι δύο χρόνια. Αν όλα πάνε καλά ελπίζουμε να το τεκλειώσουμε νωρίτερα».

«Σήμερα ντύνουμε τον Φάρο στα πράσινα και είναι ένα πανήγυρι που συμπληρώνει την αγάπη της εταιρείας προς τον Φάρο, όπως και την αγάπη όλου του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Μας έκαναν δώρο την επέκταση του δικτύου της Αποχέτευσης και της ύδρευσης στο οικόπεδο που θα στηθεί το καινούργιο σπίτι του Φάρου και αυτό το δώρο τους κλείνει μια γιορτή σήμερα, να δημιουργήσουμε το μπαξέ μας και να γεμίσουμε τα πεζοδρόμια με οπωροφόρα έτσι ώστε να έχουμε τους καρπούς μας και να τους χαιρόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας», ανέφερε από την πλευρά ο π. Αθηναγόρας.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από την δενδροφύτευση:

roma.jpg

roma1.jpg

roma4.jpg

roma5.jpg