Ημέρα γνωριμίας με το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει Ημέρα Γνωριμίας την Πέμπτη 23 Μαΐου από τις 18:00 έως τις 20:00.

Θα γνωρίσετε τους χώρους του σχολείου, το διδακτικό προσωπικό και εντυπώσεις γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Γαλλικό Σχολείο.

Οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο με τους εκπαιδευτικούς θα σας παρουσιάσουν διάφορα πρότζεκτ και θα γνωρίσετε ένα σχολείο με εκπαιδευτικό σύστημα υψηλών προδιαγραφών, ολιγομελή τμήματα και οικογενειακό περιβάλλον.

Ελάτε να μας συναντήσετε την Πέμπτη 23 Μαΐου από τις 18:00 και να συζητήσουμε από κοντά για τη λειτουργία του σχολείου και την καθημερινότητά του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή εξατομικευμένη συνάντηση επικοινωνήσετε με τον διευθυντή του σχολείου κο Philippe Marsé στο 2310 821 231.

ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Δύο πολιτισμοί, τρεις γλώσσες»

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1906. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και ανήκει στο δίκτυο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής που αριθμεί περισσότερα από 100 σχολεία σε όλο τον κόσμο που εφαρμόζουν το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας. Το σχολείο δέχεται μαθητές κάθε εθνικότητας, από 2 ετών έως το γαλλικό απολυτήριο baccalauréat και υλοποιεί την αρχή της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής «Δύο πολιτισμοί (γαλλικός, ελληνικός), τρεις γλώσσες (γαλλική, ελληνική και αγγλική)».

Εκπαιδευτικό σύστημα υψηλών προδιαγραφών

Το Σχολείο προάγει την αριστεία χάρη στους γαλλόφωνους διπλωματούχους εκπαιδευτικούς των γενικών μαθημάτων (γαλλικά, μαθηματικά, ιστορία, γεωγραφία κ.α.) και τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν γλώσσες, τέχνες, μουσική και φυσική αγωγή. Η απόκτηση γνώσεων, η εξατομικευμένη παρακολούθηση της πορείας του μαθητή, η προσοχή που δίνεται στο ρυθμό κάθε παιδιού, και η πολιτισμική εξέλιξή του βρίσκονται στην καρδιά του προγράμματος του Σχολείου. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η γαλλική. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται από την ηλικία των 2 ετών και η αγγλική από την ηλικία των 5 ετών. Το Σχολείο είναι αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Ένα δημιουργικό σχολείο, ανοιχτό στον κόσμο

Το σχολικό έτος διανθίζεται με διάφορες εορταστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Χάρη στις εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν τακτικά σε εκθέσεις, διαλέξεις, συζητήσεις και θεάματα. Η οργάνωση πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και παρουσιάσεων από επαγγελματίες, η τακτική παρουσία γαλλικών πανεπιστημίων δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να χτίσουν μια σταθερή και συγκροτημένη πορεία επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.