Το λογότυπο της εκατονταετίας «G» για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα σχηματιστεί σήμερα στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη «μαύρη» επέτειο των Ποντίων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του περιπτέρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα λειτουργήσει από σήμερα, Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Μαΐου, η Επιτροπή Γενοκτονίας καλεί κάθε νεολαίο ανεξαρτήτως καταγωγής να συμμετάσχει στη δημιουργία- απεικόνιση του επετειακού λογότυπου της εκατονταετίας “G” με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Το 2019 έχει ανακοινωθεί ως χρονιά συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονηθέντες προγόνους, η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ως την εκπνοή του έτους.

Η κορύφωση των δράσεων αυτών ορίζεται τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, με τις κεντρικές Πανελλαδικές εκδηλώσεις.

Πρόδρομος των κεντρικών εκδηλώσεων είναι τα ενημερωτικά περίπτερα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.