Την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στο Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου (Λαγκαδά 3, Κάτω Εύοσμος) ημερίδα για την επίδειξη των τεχνολογιών ηλεκτρονικής υγείας στους ηλικιωμένους από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου.

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση στοχεύει στην διάχυση των σύγχρονων ευρωπαϊκών διαδικασιών υποστήριξης της ενεργού γήρανσης στην τοπική κοινωνία της πόλης μας και διοργανώνεται από:

• την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
• το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
• το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Τα μέλη του Δ΄ΚΑΠΗ Ευόσμου θα συμμετέχουν στις παρακάτω ιατρικές υπηρεσίες από τους μαθητές:
• μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου σε μέλη του Δ΄ΚΑΠΗ Ευόσμου από τους μαθητές του σχολείου με τον κατάλληλο εξοπλισμό τηλεϊατρικής
• δημιουργία ηλεκτρονικών ιατρικών φάκελων των ηλικιωμένων από τους μαθητές «point of care»
• επίδειξη των λειτουργιών της συσκευής «e-pill reminder» που κατασκεύασαν τα παιδιά και βοηθά τα άτομα της 3ης ηλικίας, και όχι μόνο, να λαμβάνουν ορθά την φαρμακευτική τους αγωγή
• εξ αποστάσεως ιατρική γνωμάτευση

Τα παιδιά προετοιμάστηκαν κατάλληλα μέσω των παρακάτω δραστηριοτήτων που οργάνωσαν οι καθηγητές τους:

1. καταρτίστηκαν, για δύο εβδομάδες στο Ην. Βασίλειο, στις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ1 2018-1-EL01-KA102-047553 με τίτλο: «Integrated Services for Active Ageing jobs and innovative entrepreneurship»

2. κατασκεύασαν τα έργα α) «Point of Care» (ηλεκτρονικοί ιατρικοί φάκελοι) και β) «E-pill Medication Reminder» (συσκευή υπενθύμισης λήψης χαπιών) με τη χρηματοδότηση του «Νόησις» μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».

3. εκπαιδεύτηκαν στον σύγχρονο αυτό εξοπλισμό από την εταιρεία Vidavo