Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών ενώ 40 έδωσαν δείγμα σάλιου προκειμένου να γίνουν δωρητές, μέσα στις τέσσερις ώρες που διήρκεσε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους με πρωτοβουλία τεσσάρων σχολείων της Θεσσαλονίκης (Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 2ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων, Διαπολιτισμικό ΓΕΛ Ευόσμου).

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω-Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη-Ενεργός Πολίτης" σε συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Παράρτημα του ΕΟΜ στο ΑΧΕΠΑ και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας κάλεσαν τον κόσμο σε μια προσπάθεια συλλογής δειγμάτων για δωρεά μυελού των οστών. Προηγουμένως οι μαθητές είχαν ενημερωθεί για την ανάγκη της δωρεάς μυελού των οστών προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές και στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν πρεσβευτές της προσφοράς και της ελπίδας δίνοντας ένα μάθημα ζωής στους πολίτες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του ΕΟΜ, Δήμητρα Ζαχαρούδη, 40 πολίτες έδωσαν δείγμα σάλιου προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών εφόσον βρεθούν συμβατοί με κάποιον ασθενή, ενώ οι μαθητές μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε εκατοντάδες πολίτες. "Πιστεύω ότι και αυτοί που ενημερώθηκαν θα γίνουν οι αυριανοί δότες μυελού των οστών" τόνισε η κ. Ζαχαρούδη.