ΑΡΣΙΣ: Έκκληση για βοήθεια σε 17χρονο ακρωτηριασμένο πρόσφυγα

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα, κατάφερε να φτάσει ζωντανός στην Ελλάδα, έζησε σε καθεστώς «προστατευτικής φύλαξης» -όπως κατ’ ευφημισμό ονομάζεται η κράτηση ανηλίκων- και τελικά κατάφερε να βρει στέγη στην Κοζάνη, σε ξενώνα φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτό θα ήταν το τέλος ενός δύσκολου ταξιδιού, αλλά η συνέχεια ήταν σκληρή για το 17χρονο προσφυγόπουλο από το Πακιστάν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ χιόνιζε και το θερμόμετρο έδειχνε πολικές θερμοκρασίες, ο 17χρονος Ναμπίλ χάθηκε σε δασική περιοχή.

Εντοπίστηκε ύστερα από τρεις μέρες με κρυοπαγήματα, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης , άλλα η διάγνωση έδειξε ότι είχε πάθει γάγγραινα στα άκρα.

Προκειμένου να σώσουν τη ζωή του 17χρονου παιδιού, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, καθώς και των δακτύλων των χεριών του, εκτός από τους αντίχειρες.

Το Δίκτυο Υπηρεσιών για την προστασία ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ έχει αναλάβει τη φροντίδα του προσφυγόπουλου, το οποίο φιλοξενείται δωρεάν στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης «η Αναγέννηση» στη Νέα Ραιδεστό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, είναι κρίσιμο να γίνει προσθήκη τεχνητών μελών στα ακρωτηριασμένα άκρα του 17χρονου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε το παιδί να εξασκηθεί στη χρήση τους, με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η ΑΡΣΙΣ απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς όποιον μπορεί να συνδράμει οικονομικά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 12.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι χρειάζεται για την αγορά των τεχνητών μελών προκειμένου ο 17χρονος να συνεχίσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια.

Η συγκέντρωση των χρημάτων γίνεται με τους παρακάτω δύο τρόπους:

1. Μέσω της ελληνικής σελίδας crowdfunding (προτείνεται) www.giveandfund.com/giveandfund/project/ARSIS4Nabil όπου μπορεί κανείς αφού δημιουργήσει λογαριασμό (και μέσω facebook) να πληρώσει/καταθέσει/μεταφέρει χρήματα μέσω πιστωτικής κάρτας ή/και μέσω paypal.

2. Mε απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό δωρεών της ΑΡΣΙΣ Θεσσαλονίκης στην ALPHA BANK με IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353 (BIC: CRBAGRAAXXX) αναφέροντας το όνομα του παιδιού Ναμπίλ ή Nabil ή ARSIS4Nabil.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.