Παραδοσιακό γλέντι με φασολάδα, νηστίσιμα, χαρταετούς και λαμπερό ήλιο στο Πανόραμα

|
THESTIVAL TEAM

Ένα παραδοσιακό γλέντι στο Πανόραμα με νηστίσιμα εδέσματα και πολύ χορό περιείχε και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με τους δημότες του, που γιόρτασαν με λαμπερό ήλιο τα «Κούλουμα 2019».

Οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα. Φέτος μετά την Πυλαία (πέρσι) και την Εξοχή (πρόπερσι) ήταν η σειρά του Πανοράματος να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη με το αποκριάτικο γλέντι στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας και ολοκληρώθηκαν με τις κεντρικές εκδηλώσεις που έγιναν την Καθαρά Δευτέρα στην αυλή του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος.

Υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής προσφέρθηκε φασολάδα, λαγάνα, παραδοσιακός χαλβάς, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και δεκάδες χαρταετοί για μικρούς και μεγάλους!

Παρών ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έδωσε και το στίγμα της ημέρας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Σαουρίδου, Ελένη Γιαννούδη και Γιώργος Παρισόπουλος, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Σε μια τόσο λαμπερή μέρα διατηρούμε και τιμούμε την παράδοση, παραμένουμε αισιόδοξοι και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Καλή Σαρακοστή.

Στην ανακοίνωση του ο δήμος ευχαριστεί, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, τους Αεροπροσκόπους της περιοχής και τα Χορευτικά του ΚΑΠΗ Πανοράματος και της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος που βοήθησαν εθελοντικά για την επιτυχία της γιορτής.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.