Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο ΑΠΘ

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Αιμοδοτώ».

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην άνω φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων και τη δωρεά αιμοπεταλίων, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικής παιδείας και συνείδησης αλληλεγγύης

“Για ακόμα μία φορά, η ομάδα «Αιμοδοτώ» διοργανώνει αιμοδοσία η οποία στοχεύει στην δημιουργία παιδείας αιμοδότη στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα και στην εγκαθίδρυση μιας παράδοσης γνήσιας εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το αίμα που θα συλλεχθεί δε θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας «Τράπεζας αίματος» ή για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα κάποιας συγκεκριμένης κατηγορίας ασθενών ή πολιτών. Με τη δράση μας επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα ή παράγωγα αίματος που καλούνται να εξυπηρετήσουν οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο ή θρήσκευμα. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα θα είναι διαθέσιμο χωρίς εξαιρέσεις για όποιον το χρειαστεί και φυσικά για τον ίδιο τον εθελοντή αιμοδότη”, αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αιμοδοτώ».

Η συλλογή αίματος θα γίνει από κλιμάκιο του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στον χώρο της αιμοδοσίας θα παρευρίσκονται επίσης, εκπρόσωποι και εθελοντές του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη», μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας και συντονιστές του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ), με έδρα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Λίγα λόγια για την ομάδα «Αιμοδοτώ»

Εδώ και αρκετά χρόνια η «Αιμοδοτώ» μέσα από δράσεις, διοργάνωση αιμοληψιών και συνεργασίες με συναφείς οργανώσεις, επιδιώκει όχι μόνο τη συλλογή φιαλών αίματος για όλους αλλά και την δημιουργία παιδείας εθελοντή αιμοδότη και κοινωνικά αλληλέγγυου πολίτη.

Σκοπός της η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η προώθηση της αλληλεγγύης και της συνεχούς προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς επιβραβεύσεις και διακρίσεις.

Η «Αιμοδοτώ» στέκεται απέναντι και αντιτίθεται με συνέπεια στην ιδέα της «τράπεζας» αίματος διαθέτοντας το αίμα που συλλέγεται σε όποιον το έχει ανάγκη. Τάσσεται υπέρ της προσφοράς απ’ όπου κι αν προέρχεται ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκεύματος, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.