"Λευκές Νύχτες" θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά από το δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στις Δημοτικές Κοινότητες Μενεμένης και Αμπελοκήπων αντίστοιχα.

Η δράση, με την οποία τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιηθεί στις 12/12 και στις 14/12.

Για το λόγο αυτό θα διανεμηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα σχετική επιστολή-πρόσκληση προς τους καταστηματάρχες των κεντρικών οδών των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων προκειμένου να συνδράμουν και αυτοί για την επιτυχία αυτής της δράσης.

Η επιστολή που θα διανεμηθεί έχει ως εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί καταστηματάρχες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο  Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στο πλαίσιο των δράσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με σκοπό την καλλιέργεια εορταστικού κλίματος και την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής μας, μέσα στη βαθιά κρίση, που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Φέτος θα πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις αυτές, μεγιστοποιώντας την προσπάθειά μας και επιδιώκοντας οι εκδηλώσεις μας να πραγματοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, που θα τονώσει την τοπική αγορά..

Έτσι, θα πραγματοποιηθούν δύο κεντρικές πολυσυμμετοχικές εκδηλώσεις (μία σε κάθε Δημοτική μας Κοινότητα) στο ύφος και τη δομή της δράσης που είναι γνωστή ως ‘’ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ’’.

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

• στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης στις 12-12-2018, ημέρα Τετάρτη, ώρα 6μμ

• στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων στις 14-12-2018 ημέρα Παρασκευή, ώρα 6μμ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχό μας, με μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού μας Ωδείου (και μία επιπλέον φιλοξενούμενη φιλαρμονική Ορχήστρα πανελλαδικής εμβέλειας), με τη συμμετοχή μικρών παιδιών από τις δομές του Δήμου μας, καθώς και τμημάτων του Δημοτικού μας Ωδείου, που θα αποδώσουν Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.

Θα ακολουθήσει εορταστικό παραδοσιακό πρόγραμμα και σύντομο γλέντι, με τη συμμετοχή τμημάτων του Δήμου μας και πολυάριθμων Πολιτιστικών Συλλόγων από το δήμο μας και από άλλους δήμους, που θα χορέψουν ‘’πατινάδα’’ περνώντας από τους δρόμους, με ήχους από τρεις εναλλασσόμενες ζωντανές ορχήστρες με χορούς Μακεδονίας, Θράκης και Πόντου).

Ωστόσο από νωρίς, σε διάφορα σημεία των δρόμων θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρώμενα για τα μικρά παιδιά, με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ κτλ.

Η βραδιά θα κλείσει με μία μεγάλη συναυλία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, στιες κεντρικές μας Πλατείες, με τη συμμετοχή πανελλαδικά καταξιωμένων καλλιτεχνών, δωρεάν για το κοινό, με ταυτόχρονη (προαιρετική) συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Στους Αμπελόκηπους τμήμα των οδών Γ. Χαλκίδη (έως Παναγοπούλου), Βενιζέλου (από την οδό Πέραν, έως και την οδό Πανταζοπούλου) και Μ. Αλεξάνδρου (έως Θερίσσου) θα παραμείνει κλειστό, με σκοπό την αρτιότερη διεξαγωγή της δράσης και την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.

Για τον ίδιο σκοπό, στη Μενεμένη, τμήμα της οδού Θ. Χατζίκου από Αγίας Παρασκευής έως Σωκράτους θα παραμείνει κλειστό.

Τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα,  ενώ εσείς για να προκαλέσετε μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον μπορείτε, αν φυσικά θέλετε, να προγραμματίσετε ειδικές εκπτώσεις στα είδη που προσφέρετε καθώς και να προσφέρετε έξω από τα καταστήματά σας, κεράσματα στον κόσμο, για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος.

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ θα διαφημιστεί από διάφορα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, για να προσελκύσουμε κόσμο κι από άλλες περιοχές, με σκοπό την τόνωση της αγοράς.

Σας θέλουμε αρωγούς σε αυτή τη προσπάθεια που είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχει, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες λευκές νύχτες σε άλλες χρονικές περιόδους για την ενίσχυση της αγοράς μας».