Με παιδιά και γονείς πλημμύρισε σήμερα το φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση, που διοργάνωσε η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δημιουργικές και πρωτότυπες δραστηριότητες με εκπαιδευτικά παιχνίδια, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους.

Στο photobooth, που είχε στηθεί στο χώρο τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay.

Την εκδήλωση στήριξαν οι: SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ και METAδραση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική παράσταση από την εφηβική μπάντα κρουστών «Τα κρούσματα» καθώς και με διανομή σχολικού υλικού της UNICEF. Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 20η Νοεμβρίου, την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989).

Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος θα εστιάσει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων, από κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών – κυρίως ενάντια στον εκφοβισμό και την βία.

paidia1.jpg

paidia2.jpg

paidia3.jpg

paidia4.jpg

paidia5.jpg

paidia6.jpg

Δείτε τι δήλωσαν στο thestival.gr σχετικά με την εκδήλωση η υπεύθυνη επικοινωνίας της UNICEF, Ευθυμία Παπαδοπούλου και ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης: