Τα βασικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής τέχνης του Animation θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, λαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα πρώτα ερεθίσματα για τον μαγικό κόσμο της ιδιαίτερης αυτής μορφής ψηφιακής «παράστασης».

Η σχετική εκδήλωση με θέμα «Εισαγωγή στο Animation» πραγματοποιείται από τον δήμο Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με Ειδικά Καταρτισμένη Εκπαιδευτικό, σε θέματα Χρήσης Νέων Τεχνολογιών, την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21, Νεάπολη).
Ο μαγικός κόσμος του Animation ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει, σε αυτούς που θέλουν να τον κατακτήσουν, τις βασικές του αρχές, με ποιον τρόπο δηλαδή μπορεί κάποιος μέσα από τον υπολογιστή του και με τις ειδικές εφαρμογές που υπάρχουν να προχωρήσει σε σύνθεση εικόνας με κινούμενα στοιχεία.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, διοργανώνει ειδική εκδήλωση με εισηγήτρια τη δημοτική σύμβουλο Νεάπολης Ιωάννα Ζαφειρίου, εκπαιδευτικό, μετεκπαιδευθείσα στις Νέες Τεχνολογίες (εκπαιδευτικά λογισμικά, διαδικτυακά εργαλεία και εκπαιδευτικές πλατφόρμες μάθησης), η οποία θα αναφερθεί στα βασικά χαρακτηριστικά του Animation.

Το πλαίσιο της παρουσίασης θα αναπτυχθεί με τρεις online σχετικές εφαρμογές δημιουργίας, με σκοπό να γίνει σαφής ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος μέσα από τον υπολογιστή του να δημιουργήσει ηλεκτρονικά κινούμενο σχέδιο. Κατά την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί της διαδικασίας προβολής μιας σειράς από εικόνες ή μοντέλου που θα δημιουργούν την αίσθηση της κίνησης.

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νεάπολης: 2310 635060.