Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με θέμα : την Πολυτροπικότητα στη μετακίνηση, που διοργανώνεται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης έχει προγραμματίσει δράσεις με τίτλο: «Συνδυάζω, μετακινούμαι με φαντασία».

Ο δήμος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν είτε με το ποδήλατό τους είτε χωρίς, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 18:00-21:00 σε τμήμα της κεντρικής οδού Χαλκίδη, ξεκινώντας από την πλατεία Επταλόφου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δράσεις όπως: ποδηλατοπορεία, παρέλαση κρουστών, παιχνίδια, ζωγραφική για παιδιά, θεατρική παράσταση δρόμου, πίστα ποδηλατικών δοκιμασιών, γνωριμία με το ηλεκτρικό ποδήλατο κ.ά.

Στις 18.30 θα ξεκινήσει η ποδηλατοπορεία και θα συνεχιστεί με ασφάλεια στην πόλη με σημείο έναρξης και τερματισμού την πλατεία Επταλόφου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συμβολή των οδών Λεωφ. Δενδροποτάμου με 28ης Οκτωβρίου θα υπάρξει συνάντηση με τις αντίστοιχες Ποδηλατοπορείες των Δήμων Παύλου Μελά και Κορδελιού Ευόσμου.

Επίσης, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια ακόμη δράση με τίτλο: «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (Social Biking Challenge) και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας «Thessaloniki WEST» που διοργανώνει από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου - Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παίρνουμε το ποδήλατό μας, συγκεντρώνουμε πόντους – χιλιόμετρα, αυξάνουμε τις πιθανότητες να είμαστε νικητές του διαγωνισμού!

Ποδηλατούμε σε 3 φάσεις: 1η φάση, 16-22 Σεπτ. σε ομάδες των 4 ατόμων, 2η φάση, 23-29 Σεπτ ατομικά και 3η φάση 30 Σεπτ-6 Οκτ. σε ζεύγη. Οι νικητές της κάθε φάσης θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο, ενώ θα δοθούν στο τέλος κάθε φάσης (κατόπιν κλήρωσης), συνολικά 30 αξεσουάρ ποδηλάτου (κράνη, σετ από φωτάκια, πολυεργαλεία ποδηλάτου). Επιπλέον βραβεία θα κερδίσουν οι νικητές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες των τριών Δήμων και να επιλέγετε το λογότυπο του SocialBiking, ή να επικοινωνήσετε άμεσα μέσω email ή τηλεφωνικά στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: www.ampelokipi-menemeni.gr , email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο: 2313 300 953.