Σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου παρατηρούμε τον ουρανό με τηλεσκόπια σε συνεργασία με το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης και απολαμβάνουμε το ποτό μας με καλοκαιρινές μουσικές επιλογές.

Οι φίλοι του biscotto coffee+ σας περιμένουν στην εξωτερική πλατεία του Mediterranean Cosmos για μία ξεχωριστή βραδιά γεμάτη αστέρια.

H επιστημονική ομάδα του ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ Θεσσαλονίκης θα έχει στήσει τηλεσκόπια για την παρατήρηση του έναστρου ουρανού. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Το βράδυ της Πέμπτης θα είναι πολύ πλούσιο αστρονομικά, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να ατενίσετε μαζί μας τον νυχτερινό ουρανό! Αμέσως μετά τη δύση του Ήλιου θα παρατηρήσουμε λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης, και τον Δία μαζί με τους τέσσερις λαμπρότερους δορυφόρους του. Αργότερα θα στρέψουμε τα τηλεσκόπια μας στον Κρόνο, ο οποίος πάντα εντυπωσιάζει με τους δακτυλίους του, και φυσικά στον Άρη, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην ελάχιστη απόσταση του από τη Γη, πράγμα που τον καθιστά λαμπρότερο και ιδανικό για παρατήρηση. Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της αστροβραδιάς θα γίνεται ουρανογραφία, ώστε ο καθένας να μπορεί να αναγνωρίζει μόνος του τους καλοκαιρινούς αλλά και τους αειφανείς αστερισμούς!".

Όλα αυτά απολαμβάνοντας το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό μας ενώ θα απολαμβάνουμε μουσικές επιλογές από το ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.