Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, αλλά και ο 8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Ν. Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη στήριξη ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018 και τον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 - 2 & 3 Ιουνίου 2018, με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παραμυθάδες , φτιάχνοντας το δικό τους παραμύθι ή να μοιραστούν παραμύθια που τους έλεγαν οι παλιότεροι, σε ένα ταξίδι της φαντασίας.

Η οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι να συμμετάσχουν στο ταξίδι μέσω του Φεστιβάλ και του Μαραθωνίου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους που περιλαμβάνει αφηγήσεις - παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Στον 8 ο Μαραθώνιο Παραμυθιού ταξιδεύουμε στην χώρα των παραμυθιών για να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. 60 ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια από όλο τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς.

Πληροφορίες

Έναρξη: Πέμπτη 9:00 π.μ - Λήξη: Κυριακή 9:00 μ.μ

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018
8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 - 2 & 3 Ιουνίου 2018

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του ΚΑΠΗ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλ. & e-mail:

6977.025.356 - Κων/νος Στογιαννάρης
6979.531.531 - Εύα Ζαρμπή
23910.23970 - Μορφωτικός Σύλλογος (10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.