Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα και πολλά χαμόγελα γέμισε η παραλία της Θεσσαλονίκης το τριήμερο 11 -13 Μαΐου, όπου πραγματοποιήθηκε η ποδηλατική δράση «ημέρες ποδηλάτου».

Δεκάδες παιδιά επισκέφτηκαν με τους γονείς τους το χώρο και είχαν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών και να μυηθούν  σε κανόνες ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, αποκτώντας εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες ασφαλούς οδήγησης.

Η δράση διοργανώθηκε από την Active Hellas σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή της Τροχαίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών και μεγάλων για την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό οδικό δίκτυο.

Βασικός κορμός του ποδηλατικού τριημέρου ήταν η εγκεκριμένη δράση κυκλοφοριακής αγωγής & οδικής ασφάλειας «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», πλαισιωμένη από διάφορα θεματικά εργαστήρια, όπως:

Ζωγραφικής για πολύ μικρά παιδιά – όπου οι λιλιπούτιοι επισκέπτες αποτύπωσαν  στο χαρτί την επιθυμία τους για μια πόλη με περισσότερα ποδήλατα και πράσινο,

Ελέγχου καλής συντήρησης ποδηλάτου – όπου έμπειροι τεχνικοί, μετά από επιτόπιο και ενδελεχή έλεγχο ενημέρωναν του κατόχους των ποδηλάτων για τυχόν προβλήματα και ρυθμίσεις που πρέπει  να κάνουν &

Λιπομέτρησης, όπου ενήλικες επισκέπτες εξετάζονταν δωρεάν.

Επόμενος σταθμός η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας. Η εκπαιδευτική δράση «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια» ανταμώνει με τους μικρούς ποδηλάτες της Καλαμπάκας για να τους «ταξιδέψει» μέσα από ασφαλείς διαδρομές, σε νέες ποδηλατικές εμπειρίες!