Μία διαδρομή στις κινηματογραφικές μνήμες της Θεσσαλονίκης με ιστορίες από την πόλη και το σινεμά διοργανώνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours την Κυριακή 29 Απριλίου στις 11:00.

«Συνδέουμε τόπους και μνήμες και ξεδιπλώνουμε τα 100 και πλέον χρόνια της κινηματογραφικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Αφηγούμαστε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες από την πόλη και το σινεμά, ιχνηλατούμε την Θεσσαλονίκη των κινηματογραφόφιλων, των αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αναζητούμε την πόλη όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ταινίες.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας εντοπίζουμε τα σημεία και τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της πόλης που συνδέθηκαν με ταινίες, πρόσωπα και γεγονότα και προσεγγίζουμε την Θεσσαλονίκη από την οπτική της κινηματογραφικής ιστορίας της.  

Ξεκινώντας την περιήγησή μας από το Λευκό Πύργο και καταλήγοντας στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα Α’  στο Λιμάνι, όπου θα γίνει προβολή οπτικοαουστικού υλικού, μοιραζόμαστε τις ιστορίες που καθόρισαν την συναρπαστική σχέση της πόλης με το σινεμά.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της η ομάδα Thessaloniki Walking Tours.

Σχεδιασμός & υλοποίηση: Λίνα Μυλωνάκη, Δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ & Γιάννης Γκροσδάνης, Δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου 
Οργάνωση:  Thessaloniki Walking Tours

Αφετηρία: Λευκός Πύργος

Ώρα: 11 πμ.

Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Κρατήσεις:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.