ΧΑΝΘ: Τον Μάιο το 11ο “Παίζω – Δρω – MotiON” στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Δραστηριότητες, εκδηλώσεις και έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει το Today – Παίζω – Δρω – MotiON” που θα πραγματοποιηθεί για ενδέκατη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ:

«Η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο! Η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεσαλώσει!Η Χ.Α.Ν.Θ. ανεβάζει στροφές παρέα με το Δήμο Θεσσαλονίκης… Ο Λευκός Πύργος θα ντυθεί στα χρώματα της ανεμελιάς και της ζωντάνιας… Η παραλία θα πλημμυρίσει από γέλια και φωνές… Η πόλη μας θα αναζωογονηθεί… Η Θεσσαλονίκη θα ζήσει για 11η συνεχόμενη χρονιά το – μεγάλο project του Γ’ Κύκλου της Σχολής Στελεχών, “Today – Παίζω – Δρω – MotiON”, που το οργανώνουν τα ίδια τα στελέχη της!

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, τα τελευταία 10 χρόνια, κάθε τέλος σεζόν,τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., οι νεαροί εθελοντές μας, καλούνται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο “project”, με την μορφή ενός event. 

Τη φετινή χρονιά λοιπόν, το “Today–Παίζω – Δρω –MotiON”έχει τον δικό του χαρακτήρα με τίτλο “Stop!Look!Listen!TakeAction!”. Η νεολαία της Θεσσαλονίκης παρακινεί τους πολίτες να λάβουν δράση, ενώ παράλληλα τους δείχνει πως το πρόγραμμα της προσωπικής ανάπτυξης της Σχολής Στελεχών άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αλληλεπιδρούν με τον συνάνθρωπο και τον δημόσιο χώρο.

Το κοινωνικό πρόσημο της φετινής εκδήλωσης Today –  Παίζω – Δρω – MotiON, είναι τόσο η συνεργασία όσο και η οικονομική στήριξη ομάδων και ατόμων με νοητική υστέρηση ή και άλλες αναπηρίες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο Άγιος Δημήτριος»).

Σας προσκαλούμε λοιπόν, στο 11ο“Today – Παίζω – Δρω – MotiON” το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από το Λευκό Πύργο στις 5 Μαΐου 2018ώρες 11:00 – 17:00.Παρακάτω μερικές από τις δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές μας :

Μουσικοκινητικέςδια-δραστικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους όπως το “χορεύοντας σε κύκλο” και το “WhisperChallenge”.

Έκθεση φωτογραφίας από τα στελέχη μας με θέμα “Stop!Look!Listen!TakeAction!”.

Αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδοσφαιράκι, τρίλιζακαι τσουβαλοδρομίες.

Δραστηριότητες για παιδιά 5-8 ετών όπως ζωγραφική, οριγκάμι, πλαστελίνες και πραγματικά (!)“AngryBirds”.

Δραστηριότητες όπου απουσιάζει η μία αίσθησηόπως  “τυφλόμυγα”, “παντομίμα δίχως χέρια” και “BlindSmell”.

Δια-δραστικό επιτραπέζιο Ναρκαλιευτής.

Quizόπως “Πες-Βρες”, “Μπλε Ιστορίες” και “HeadsUp”.

PhotoBoothμε φόντο τον Θερμαϊκό, κρατώντας props φτιαγμένα από τα εκπαιδευόμενα στελέχη μας.

Happeningsσε συγκεκριμένες ώρες όπου τα στελέχη μας, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, θα κινητοποιήσουν τον κόσμο να είναι ενεργός πολίτης.

Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα (από τις 12:00πμ-2:30μμ).

FREE TODAYLICIOUS HOT DOGS!Ετοιμαστείτε να γευτείτε το πιο FamousHotDog της πόλης!».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.