Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με καλεσμένη τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνική εκδήλωση στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3), την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 20:30, στο πλαίσιο των συναντήσεων των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας. 

Το κοινό θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα για το συγγραφικό της έργο και το νέο της βιβλίο «Στο τέλος νικάω εγώ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η χημικός Αγγελική Φατίση. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ιστορία δεν είναι οι απόψεις των ιστορικών, 
είναι οι ζωές των ανθρώπων.
Θεσσαλονίκη 1916-2016: Από τον Εθνικό Διχασμό και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα capitalcontrol και στα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ένας αιώνας, μία πόλη, μία εποχή…

Σοφία Νικολαϊδου

Η Σοφία Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες και μεταφράσεις. Το μυθιστόρημά της Χορεύουν οι ελέφαντες μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο MelvilleHouse. Το μυθιστόρημά της Απόψε δεν έχουμε φίλους μεταφράστηκε στα εβραϊκά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο KesterBooks, για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το AthensPrizeforLiterature 2010. Διδάσκει δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.