Πλούσιο είναι το πρόγραμμα δράσεων του Απριλίου για παιδιά και ενήλικες στη Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) και στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) .

Εκπαιδευτικά προγράμματα, συγγραφείς και βιβλία, παραμύθια, προβολή ταινιών, μουσικές δραστηριότητες, λέσχες ανάγνωσης, διαλέξειςκαι πολλά ακόμη περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Σε δυο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ  και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες είναι αφιερωμένη η 23η Απριλίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Δράσεις για παιδιά - Αναλυτικά το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης

Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου

Γιορτάζoυμε την Παγκόσμια Ημέρα

Παιδικού Βιβλίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης και να διαβάσετε στα παιδιά σαςβιβλία, που έχουμε επιλέξει για σας. Τιμούμε τον Μεγάλο Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Για όλα τα παιδιά και όλους τους μεγάλους

Μ. Τρίτη 3 Απριλίου, 18:30

Παρέα με τα παραμύθια του Άντερσεν

Η αφηγήτρια ΡοδάνθηΔημητρέση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), παρέα με τη Χρυσάνθη

Βουδούρηκαι μέλη του Εργαστηρίου Αφηγητών της Action Art/Εικαστική Δράση θα φέρουν μαζί τους, παραμύθια που άκουσαν και διάβασαν, ήρωες που ξεπήδησαν από τα βιβλία για να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας, οι σκανδαλιές τους, τα τραγούδια τους, οι περιπέτειές τους, τα ταξίδια τους, για να δείτε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα και όχι αλλιώς.

Για παιδιά 5-8 ετών, με προεγγραφή

Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου, 11:00

Συντροφιά με συγγραφείς

Θα γνωρίσουμε τη συγγραφέα – νηπιαγωγό Εύα Κασιάρουκαιτην ιστορία του νέου της βιβλίου«Η Κυρία Φτούσου σε spa Ομορφιάς»από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.   

Η κυρία Φτούσου, παραμονές του Πάσχα, επισκέπτεται έναspa ομορφιάς με στόχο να θαμπώσει όλους στο πασχαλινό τραπέζι. Κατά τη διάρκεια του spa όμως έρχεται αντιμέτωπη λόγω της πολυλογίας της και της υπεροψίας της, εκτός από την κυρία Πουά και με τα υπόλοιπα αβγά, που περίμεναν με υπομονή την πολυπόθητη στιγμή της αλλαγής τους για το γιορτινό τραπέζι. Με ποιο αβγό θα έρθει αντιμέτωπη στο τσούγκρισμα; Θα καταφέρει να είναι η νικήτρια ή θα ισχύσει η παροιμία «όποιος κοιτά συχνά ψηλά, γκρεμοτσακίζεται»;

Θα βάψουμε αυγά,θα παίξουμε,θα δραματοποιήσουμε,θα ζωγραφίσουμε. 

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: δύο αυγά καλά βρασμένα.

Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή

Πέμπτη 12 Απριλίου, 18:30

Γυναίκες στημυθολογία. Περσεφόνη και Πανδώρα

Ο μύθος της Περσεφόνης και η άνοιξη στη Αρχαία Ελλάδα.

Ο μύθος της Πανδώρας,  της πρώτης θνητής γυναίκας,  αιτία όλων των παθών του κόσμου.

Αφήγηση: Χρυσάνθη Αντωνίου

Μουσική : Ζωγράφος Σταυρίδης

Για παιδιά 5-12 ετών,με προεγγραφή

Παρασκευή 13 Απριλίου, 18:30

Γνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα

Πρόκειται για γυναίκες που με το έργο και τη δράση τους έχουν αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Επιστήμονες, συγγραφείς, αθλήτριες ή ακτιβίστριες, δυναμικές, με όραμα και κότσια κατάφεραν κάθε μια με το δικό της προσωπικό τρόπο, να διαπρέψει στον τομέα τηςκαι να αφήσει το σημάδι της στην ιστορία. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες γυναίκες του 20ου αιώνα που θαγνωρίσουμε στην 1η μας συνάντηση.

Μαρί Κιουρί, ΓουίλμαΡούντολφ, Ιζαμπέλ Αλιέντε, Ρόζα Πάρκς,ΚλόντιαΡουτζερίνι, ΜπαλκίσαΤσαϊμπού.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκινά, βασίζεται στο βιβλίο «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες»της Έλενα Φαβίλικαι Φραντσέσκα Καβάλοαπό τις Εκδόσεις Ψυχογιός.Θα πραγματοποιείται μία φορά το μήνα και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, σημαντικές γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.

Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η Αγγελική Φατίση και η Χριστίνα Τράπτσιου

Για παιδιά από 7 ετών, με προεγγραφή

Τρίτη 17 Απριλίου, 18:30

Με το μωρό μου στη «μωρολέσχη» της βιβλιοθήκης Χαριλάου!

Θα διαβάσουμε το βιβλίο «Η καινούρια μαθήτρια»και θα φτιάξουμε όμορφεςπολύχρωμες χάρτινες πεταλούδες για να υποδεχτούμε την άνοιξη!

Η «μωρολέσχη» είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 6η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5-4,5 ετών και τους γονείς τους. Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά

Με τη βιβλιοθηκονόμο Άννα Καλαιτζίδου

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:Χαρτόνιακανσόν Α4 σε χρώματα της επιλογής σας, λεπτές πολύχρωμες σατέν κορδέλες

Mε προεγγραφή

Πέμπτη19Απριλίου, 18:30

Συντροφιά με συγγραφείς

Θα γνωρίσουμε τη συγγραφέα Χαρά Μητσιοπούλουκαι την ιστορία του νέου της βιβλίου«Το ξεχωριστό κορίτσι» από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Η Γλύκα, ένα μικρό κοριτσάκι, ζει μια μοναδική εμπειρία, όταν μια τεράστια πεταλούδα τη μεταφέρει στη Χώρα των Χρωμάτων και της Διαίσθησης. Εκεί το Ξεχωριστό Κοριτσάκι μας με τη δύναμη της αγάπης, βοηθάει τις πεταλούδες να σωθούν από έναν θανάσιμο κίνδυνο…

Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή

Παρασκευή 20 Απριλίου, 18:30

Ξεφυλλίζουμε σελίδες και διαβάζουμε βιβλία.

Λέσχη ανάγνωσης  για παιδιάηλικίας

8 - 13 ετών, όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα, στις 6:30 το απόγευμα

Στόχος της Λέσχης είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά  ξεκινούν και τελειώνουν ένα μαγικό ταξίδι… γνωρίζουν τα λογοτεχνικά βιβλίαμέσα από ένα νέο πρίσμα διασκεδαστικό και δημιουργικό, ταυτίζονται με τους ήρωες παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες.

Συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 6:30 το απόγευμα η συνάντησή μας θα είναι αφιερωμένη στο Θέατρο, θα γνωρίσουμε τα είδη του θεάτρου και θα δραματοποιήσουμε τον Αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου.

Με προεγγραφή

Τρίτη 24 Απριλίου, 18:30

Ας γίνουμε όλοι φίλοι μες στην καρδιά του Απρίλη!

Παραστατική αφήγηση παραμυθιών με την παραμυθού Αντωνία Μπατσαλή. Μαζί της στον ήχο η ΈλσαΕρνικιοϊλή.

Θα πασπαλιστούμε με μπόλικη παραμυθόσκονη, θα ταξιδέψουμε στην Παραμυθωνία και θα πούμε παραμύθια για φίλους. Θα ακολουθήσει μουσικοκινητικό παιχνίδι και ζωγραφική.
Για παιδιά από 4 – 8 χρονών, με προεγγραφή

Πέμπτη 26 Απριλίου, 18:30

Σινεμά στη βιβλιοθήκη!

Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε την αγαπημένη μας

μεταγλωττισμένη ταινία animation, παρέα με τους φίλους μας.

Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή

Παρασκευή 27 Απριλίου, 18:30

Συντροφιά με συγγραφείς

Θαγνωρίσουμετο συγγραφέαΔημήτρη Μπογδάνοκαιτην ιστορία του νέου του βιβλίου«Πρόβατα ενωμένα ποτέ κυνηγημένα»από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Όταν ο λύκος κυνηγάει τα πρόβατα, εκείνα συνήθως τρέχουν για να σωθούνε βελάζοντας «βοήθεια». Τι γίνεται όμως όταν ένα προβατάκι ρωτάει γιατί τρέχουνε; Τι γίνεται όταν ακούγεται δυνατά, «Μπεεεεεε φτάνει πια»;

Ελάτε να το μάθουμε από τον ίδιοτο συγγραφέα.

Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κάθε Τετάρτη

Μουσικές δραστηριότητες!

Συνεχίζεται ο 2ος Κύκλος μουσικών δραστηριοτήτων για παιδιά 5 – 9 ετών σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου ΘεσσαλονίκηςΚαϊνάρου Άννα και Καϊνάρου Φωτεινή

2ος κύκλος:Σύνθεση Χορωδίας(ξεκίνησε 21/2/2018)

1ο τμήμα 4:30-6:00

2ο τμήμα 6:00-7:30

Τα παιδιά διασκεδάζοντας, γνωρίζουν ρυθμούς και τραγούδια, καλλιεργούν τη φωνή τους, εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, μαθαίνουν ότι η συνεργατικότητα είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός καλού αποτελέσματος.

Για όσους συμμετέχουν

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 3.00 - 5.00 παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς μας ή με τους φίλους μας!

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες καθημερινές ξεναγήσεις σε μαθητέςνηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που στόχο έχουν την προώθηση τηςφιλαναγνωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τετάρτη 18 Απριλίου

Τετάρτη 25 Απριλίου

10:00

Το Μυστήριο της Μικρής Αρκούδας. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού - εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας - ξεκινάει στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος»

Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ο γενικός σκοπός του είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για ζητήματα του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από παιγνιώδη τρόπο.

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι σχεδιασμένο σε onlineπεριβάλλον. Περιλαμβάνει 7 γρίφους που καλούνται να λύσουν οι μαθητές/τριες, οι οποίοι παρουσιάζονται μέσα από σκίτσα – γκραβούρες.

Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τα δάση, τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας, όπως η αρκούδα, ο λύκος, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι και το ελάφι.

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Τρίτη 24 Απριλίου, 10:00

Συντροφιά με συγγραφείς

Θα γνωρίσουμε τη συγγραφέαΔήμητρα Πυργελήκαι την ιστορία του νέου της βιβλίου«Ταξίδεψε μαζί μου» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Στην άκρη της πόλης, απομονωμένο και σιωπηλό, στέκεται το χάρτινο σπίτι. Σ’ αυτό το σπίτι δεν κατοικούν άνθρωποι, παρά µόνο χαρτιά. Ο καλύτερος φίλος τους είναι ο άνεµος.

Η Δήμητρα Πυργελή αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κομματιού από χαρτί που ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο.

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Δευτέρα 30 Απριλίου, 10:00

Παίζουμε με τα βιβλία, γνωρίζουμε τη βιβλιοθήκη

Δίωρες δράσεις φιλαναγνωσίας που απευθύνονται σεμαθητές Γ’ – ΣΤ’ τάξεις ΔημοτικούΣχολείου.Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται από φοιτητές και φοιτήτριες τουΠαιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘμε τον σχεδιασμό και την εποπτεία της καθηγήτριαςΒενετίας Αποστολίδου,στο πλαίσιο του μαθήματος«Διδακτική της λογοτεχνίας».Σκοπός των δράσεων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές διάφορα είδη βιβλίων, να διαβάσουν αποσπάσματα, να κάνουν παιγνιώδεις δραστηριότητες πάνω σε αυτά αλλά και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης, να εγγραφούν ως χρήστες της και να δανειστούν βιβλία.

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δευτέρα 16 Απριλίου, 17:00

Πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων στο σπίτι

Σε συνεργασία με την ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση«Γιατροί του Κόσμου».

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Τατσίδου Εύα,  Διοικητικός Υγείας Ανοιχτού Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκης.

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).

Η πρώτη και κύρια αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είναι η παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Ωστόσο, οι δράσεις επεκτείνονται και πέρα από το πλαίσιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης: Στηριζόμενοι πάντα στην ιατρική εμπειρία, οι Γιατροί του Κόσμου μιλούν ανοιχτά κατά της παρεμπόδισης της πρόσβασης στην υγεία, εναντίον της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Με προεγγραφή

Δευτέρα 30 Απριλίου, 18:00

Προγεννητική συμβουλευτική εγκύων

Ενημερωτική ομιλία για νέους γονείς, από τη σκοπιά του παιδιάτρου.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:

Θηλασμός

Οι πρώτες ημέρες με το νεογνό στην κλινική και στο σπίτι

Τρόποι αποφυγής του συνδρόμου αιφνιδίου θανάτου των βρεφών (SIDS)

Επιλόχιος κατάθλιψη

Εισαγωγή στερεών τροφών στην βρεφική ηλικία

Εμβόλιαβρεφους και εγκύων

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από την Παιδίατρο Λίνα Σπανίδου

Με προεγγραφή

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Κάθε Δευτέρα, 15.00

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ…Πλέκουμε με βελονάκι.

Συνεχίζεται το εργαστήριο πλεξίματος που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 3.00 το απόγευμα.  ΤονΑπρίλιο θα ολοκληρωθούν οι παρακάτω ενότητες:

16 Απριλίου

Καλοκαιρινό καπέλο

23 Απριλίου

Πορτοφόλι

30  Απριλίου

Τελειώνουμε το πορτοφόλι

Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελένη Παπαλιά

Για όσους συμμετέχουν

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου, 20:30

Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Ενηλίκωνόπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και στόχο έχει την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό.

Τη Λέσχη συντονίζει ηΑγγελική Φατίση και ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου

Την Τετάρτη 4 Απριλίου θα σχολιαστεί το βιβλίο «Αντίλαλοι νεκρών» του JohanTheorinαπό τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις

Τετάρτη 18 Απριλίου, 20:30

Η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδουκαλεσμένη στη Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας.

Λογοτεχνική εκδήλωση με καλεσμένη τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδουθα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας. Το κοινό θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα γιατο συγγραφικό της έργο και το νέο της βιβλίο «Στο τέλος νικάω εγώ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η χημικός Αγγελική Φατίση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες από Πέμπτη 29/3/2018

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666

E mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fan page Facebook:https://www.facebook.com/perifereiakivivliothikixarilaou?ref=hl