Αντίκες, τέχνη, φαγητό, μουσική και εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες στο παζάρι που διοργανώνεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, απέναντι από την ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με την στήριξη του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης, από σήμερα, Παρασκευή, έως και την Κυριακή 1η Απριλίου, περισσότεροι από 150 πάγκοι θα στηθούν στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ, στο ύψος της οδού Τσιμισκή, σε μια πολύχρωμη γιορτή για όλα τα γούστα.

Οι παλαιοπώλες της Θεσσαλονίκης θα απλώσουν, για μια ακόμη φορά, την πραμάτεια τους: κρύσταλλα, φωτογραφικές μηχανές με φυσούνα, δίσκοι βινυλίου, γραμμόφωνα, βιβλία, χρηστικά μικροαντικείμενα περασμένων δεκαετιών, μπρούτζινα είδη, γουδιά και ότι θεωρείται vintage και διαχρονικό.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν πασχαλινά είδη, χειροτεχνήματα, είδη δώρων, κοσμήματα, δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, προϊόντα περιποίησης. Παραδοσιακά σιροπιαστά, φαλάφελ, λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα ακόμη και ποντιακά εδέσματα από τον Σύλλογο Ποντίων «Καλλιθέα» δήμου Νεάπολης- Συκεών πλαισιώνουν το παζάρι και υπόσχονται γευστικές απολαύσεις, «παρέα» με μικροπαραγωγούς μελιού και ζυμαρικών.

Τα παιδιά σε παιδότοπο και οι γονείς στο παζάρι

Καινοτομία της διοργάνωσης αποτελεί η πρόβλεψη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών που θα γίνεται σε ειδικά περιφραγμένο χώρο όπου θα στηθεί τσουλήθρα και τραμπολίνο, υπό την επίβλεψη παιδαγωγών του πρότυπου αθλητικού παιδικού σταθμού «Αγάπη και Αγωγή». Τα παιδιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά με την βοήθεια της ομάδας εθελοντών καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ-ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ.

Μάλιστα, στον χώρο θα βρίσκονται με διάφορα προϊόντα ο Σύλλογος Οικογενειών ΑΜΕΑ του δήμου Νεάπολης Συκεών, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, ο Σύλλογος γονέων παιδιών με αυτισμό και η ΠΝΟΗ Ελπίδας. Οι υπεύθυνοι του παζαριού καλούν μάλιστα τον κόσμο να συμμετέχει το Σάββατο 31 Μαρτίου στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που διοργανώνει, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αγάπης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να φέρουν στον χώρο της εκδήλωσης είδη που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Πληροφορίες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 15:30- 21:30
Σάββατο 31 Μαρτίου 10:30- 21:30
Κυριακή 1 Απριλίου 12:00- 21:30