Τα μέλη του Thessaloniki Walking Tours χαρτογραφούν τη διαδρομή που έκαναν οι φλόγες οι οποίες κατέκαψαν το ιστορικό κέντρο της πόλης το 1917 και παρακολουθούν μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω της την ανάδυση της μοντέρνας Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση για τον περίπατο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αναφέρουν:

«Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο περιηγούμαστε στην πυρίκαυστο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία που για διάφορους λόγους γλύτωσαν από τις φλόγες και ανασύρουμε από την μνήμη ιστορίες που συνδέουν τις διαφορετικές κοινότητες της πόλης. Ο Εμπράρ, η επιτροπή και το σχέδιό της για την Θεσσαλονίκη αλλά και γωνιές όπου ακόμη μπορεί κανείς να διακρίνει τα ίχνη της μεγάλης πυρκαγιάς αποτελούν σταθμό σε αυτή τη διαδρομή που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από ένα σημαντικό γεγονός της πρόσφατης ιστορίας.

Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται στο Thessaloniki Museum of Photography-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης το οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία».

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μουσχουντή (δυτικό τέρμα της οδού Ολυμπιάδος)

Info:

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Ώρα συνάντησης: 11πμ

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 69781