Ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με σουβλάκια, χάλκινα και χορό θα στήσει την Τσικνοπέμπτη ο ΕΣΘ στην Τούμπα

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ένα μεγάλο πάρτι θα στήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης την περίοδο της αποκριάς, στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Τούμπα, με στόχο τόσο την ψυχαγωγία των κατοίκων, όσο και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Χιλιάδες σουβλάκια, χάλκινα, μουσική, παραδοσιακούς χορούς ,περίπτερα για μικρούς και μεγάλους, προσαρμοσμένα στο κλίμα των ημερών, εστιατόριο και άλλα πολλά θα περιλαμβάνει το πάρκο που θα πάρει τη θέση του Funtastic Park, το οποίο πρόσφερε στιγμές ξενοιασιάς στους κατοίκους της Τούμπας και όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η Τσικνοπέμπτη όταν ο ΕΣΘ θα καλέσει όλους τους κατοίκους να τσικνίσουν μαζί συνοδεία μουσικής και χορού. Την Καθαρά Δευτέρα θα ετοιμαστούν τα παραδοσιακά εδέσματα που αρμόζουν στη μέρα, ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι.

“Το ζητούμενο για μας είναι να δημιουργήσουμε μια όαση χαράς για τους κάτοικους της περιοχής, με ένα επί σειρά ημερών πάρτι, με αποκορύφωμα την Τσικνοπέμπτη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αποκριάτικη ατμόσφαιρα για τα σχολεία και τα παιδιά της πόλης. Θα είναι κάτι κάλο για τους κατοίκους της περιοχής, στο ίδιο σημείο να γίνονται συνεχόμενα εκδηλώσεις, για να δείξουμε ότι η Τούμπα έχει τα πάντα. Νομίζουμε ότι οι κάτοικοι θα το αγκαλιάσουν όπως αγκάλιασαν και το χριστουγεννιάτικο χωριό”, τόνισε στο thestival.gr, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει με τον ΕΣΘ να φιλοδοξεί όλα να έτοιμα το Σάββατο, ωστόσο η ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.