Το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο Μενεμένης επισκέφθηκε χθες το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.

Το προεδρείο της Ένωσης αντάλλαξε ευχές, προσέφερε αριθμό δωροεπιταγών για αγορές τροφίμων από Κατάστημα γνωστής αλυσίδας super market.

Το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», με οδηγό και Πρωτεργάτη τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη, αποτελεί φορέα έμπρακτης αγάπης και στήριξης προς τα εξαρτημένα παιδιά και προς τα παιδιά των ROM, που βίαια και πρόωρα χάνουν την παιδική αθωότητα λόγω των απάνθρωπων συμφερόντων, εκπέμποντας με τη δράση του φως και ελπίδα. Στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων παράλληλα, λειτουργεί και ενοριακό συσσίτιο, που διατίθεται μέσα στο οικοτροφείο σε συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, αλλά και σε διερχόμενους χρήστες εθιστικών ουσιών.  Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ήταν συνεχείς οι επεμβάσεις, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της παλαιάς μονοκατοικίας, που φιλοξενεί παιδιά, αλλά και για την επίπλωση των εσωτερικών της χώρων, ώστε να είναι πιο άνετοι και λειτουργικοί” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Σήμερα, στο «ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στεγάζονται 15 παιδιά, σε δύο οικήματα στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο κρισιμότερος δείκτης για την αξιολόγηση του έργου του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων είναι η πρόοδος στον τομέα της εκπαίδευσης και η δραστική μείωση της σχολικής διαρροής, λόγω των δράσεων του. Αξιοσημείωτες είναι επίσης και οι εξωσχολικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών, καθώς και οι διακρίσεις τους σε επιστημονικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Η Ένωσή μας, εκφράζοντας τον θαυμασμό της προς τον εφημέριο του ναού Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου και προς όλους τους εθελοντές για το υπέροχο αυτό έργο, δηλώνει ότι θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας και τους εύχεται καλή δύναμη” καταλήγει η ανακοίνωση.