Ξεκίνησε σήμερα το πρωί με χαμογέλα και διάθεση το στήσιμο του πρώτου «πάρκου τσέπης» στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έσπευσαν στη συμβολή των οδών Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπηνού, προκείμενου να συμμετέχουν στη δράση. Σήμερα θα καθαρίσουν το έδαφος, θα οριοθετηθούν οι χώροι, θα στολιστεί με χριστουγεννιάτικα συνοδεία παιδιών, θα βαφτεί ο τοίχος της εισόδου και φυσικά όσοι το επισκεφτούν θα διασκεδάσουν.

Το πρώτο πάρκο τσέπης της Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι έτοιμο την άνοιξη του 2018.

"Σήμερα ξεκινάει η εφαρμογή των σχεδίων που έχουν γίνει συλλογικά, για το πάρκο της τσέπης. Αφού καθάρισε ο δήμος ξερά δέντρα, κλαδιά κλπ, σήμερα μπαίνουν οι πρώτες βάσεις, το σχεδιάγραμμα το σχεδιάγραμμα, ο καθαρισμός του χώρου από μικρά πράγματα  που δεν μπορούσαν να μαζευτούν μαζί με τα μεγάλα μπάζα για να μπαίνει σιγά σιγά ο κόσμος", τόνισε στο thestival.gr, η Χρύσα Βέλτσου, μέλος της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου.

parkos-1.jpg

Τι θα περιλαμβάνει το πάρκο

Το πάρκο θα χωρίζεται σε διαφορετικά κομμάτια.

Όπως εξηγεί στο thestival.gr, η Βίβιαν Δούμπα, μέλος της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου, θα υπάρχει το κομμάτι της εισόδου όπου θα είναι το καλωσόρισμα στον επισκέπτη και θα μπορεί να ενημερώνεται για το τι είναι το πάρκο τσέπης, ποια είναι πρωτοβουλία και όλα τα στάδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Στη συνέχεια μέσα από τη "ραχοκοκαλιά" του πάρκου , θα υπάρχει μία "στάση" κοντά στο δέντρο που υπάρχει στο σημείο. Εκεί θα στηθεί ένα σαλόνι για τους επισκέπτες του πάρκου. Λίγο πιο μέσα θα είναι ο ελεύθερος χώρος έκφρασης που θα είναι αρκετά ανοιχτός προκειμένου να διαμορφωθεί σιγά για δραστηριότητες και παιχνίδι για τα παιδιά. Τέλος στο βάθος του πάρκου θα υπάρχει το εκπαιδευτικό κομμάτι όπου τα παιδιά θα μπορούν να μάθουν για κηπουρική και το περιβάλλον.

parkos-3.jpg

Crowfunding για τη στήριξη του εγχειρήματος

Η Πρωτοβουλία της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να στηριχτεί σε κοινωνικούς τρόπους χρηματοδότησης, ωστόσο επειδή το πάρκο τσέπης είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, επιθυμεί μία εξωτερική χρηματοδότηση και πάλι προσιτή και αυτό θα το προσπαθήσει μέσω Crowfunding.

"Είτε με κάποιο αντάλλαγμα είτε όχι θα μπορεί κάποιος να στηρίξει. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβολικό αντάλλαγμα. Θα ήταν καλό να φανεί ότι κάνουμε πράγματα . Ουσιαστικό δεν το θέλουμε μόνο για χρηματοδότηση αλλά και για διαφήμιση ώστε το project μας να πάρει μια ευρύτερη κλίμακα", τόνισε στο thestival.gr, ο Θεοδόσης Σωτήρης Γιαννακίδης.

Το Crowfunding είναι μια ιντερνετική καμπάνια όπου όποιος επιθυμεί παρουσιάζει το πρότζεκτ του σε όλο τον κόσμο με ένα κείμενο, βίντεο και ενημερώσεις. Μπαίνοντας σε αυτή την πλατφόρμα ο οποιεσδήποτε από οποιδήποτε μέρες του κόσμου μπορεί συνεισφέρει με ένα πόσο.

Το site και πλατφόρμα όπου θα μπορεί κάποιος να στηρίξει το πρότζεκτ της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου, θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω της σελίδας της στο facebook (ΕΔΩ).

parkos-5353.jpg