Στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας Cheerleading 2018 θα βρεθούν με τα pom pom στα χέρια, στις αρχές του νέου έτους, οι καλύτερες ομάδες cheerleader από όλη την Ελλάδα.

Το κύπελλο θα διεξαχθεί το διήμερο 5-6 Ιανουαρίου 2018, στο ΔΑΚ Καλαμαριάς και διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading στη Θεσσαλονίκη, τις Νηρηίδες και την TCA.

tsar-2.jpg

«Είναι μια μεγάλη διοργάνωση που έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και περιμένουμε από τον κόσμο να τη στηρίξει να έρθει να δει από κοντά και να γνωρίσει ένα εντυπωσιακό άθλημα», τονίζει στο thestiva.gr, η Βάγια Παντζάρη υπεύθυνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη Θεσσαλονίκη στο Κύπελλο θα εκπροσωπήσουν οι Νηρηίδες, οι οποίες κατέκτησαν την τρίτη θέση στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο.

Οι Νηρηίδες βρέθηκαν στον Αστερόκοσμο το περασμένο Σάββατο και έδωσαν μία μικρή γεύση του τί θα δούμε τον Ιανουάριο στην πόλη.

tsar-4.jpg

Για την προώθηση τόσο του αθλήματος του Cheerleading όσο και του Κυπέλλου, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις. Αρχικά, στις 4 Ιανουαρίου στις 19.30 οι καλύτερες Cheerleader της Ελλάδος θα βρεθούν στον Αστερόκοσμο, ενώ την επόμενη μέρα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, την ίδια ώρα, θα δώσουν ένα μοναδικό σόου στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Όλες οι Cheerleader θα συναντηθούμε στον Αστερόκοσμο και στην πλατεία Αριστοτέλους, για να μας δει ο κόσμος. Ουσιαστικά θα είναι ένας χαιρετισμός προς τη Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί το θεσμό», αναφέρει η Βάγια.

Τι είναι το Cheerleading

Όταν ακούμε τη λέξη Cheerleading, το μυαλό μας πάει συνήθως στις μαζορέτες του μπάσκετ, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το Cheerleading χωρίζεται σε ψυχαγωγικό και αθλητικό. Πρόκειται για άθλημα με Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνουν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως άθλημα και πήρε προσωρινή έγκριση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή , ώστε να αποτελέσει άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

tsar-5.jpg

Η χώρα μας συμμετέχει σε αυτά και έχει αρκετές διακρίσεις με καλύτερη την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα cheerleading το 2010.

Η διαφορά στο ψυχαγωγικό με το αθλητικό cheerleading είναι στην τεχνική. Ακόμα και το pom το κουνάνε με συγκεκριμένο τρόπο και όχι ανεξέλεγκτα. Πολλές ομάδες που ασχολούνται με το ψυχαγωγικό cheerleading κυρίως στο μπάσκετ έχουν πιστοποιημένους προπονητές και προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Αν υπάρχουν και πιστοποιημένοι προπονητές γίνεται ακόμα καλύτερο και θεαματικό, γιατί δείχνουν και μια πτυχή του αθλήματος πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Όσο πιο πολύ εισχωρούμε στο άθλημα τόσο πιο θεματικό γίνεται», εξηγεί η κ. Παντζάρη στο thestival.gr.

Το άθλημα περιλαμβάνει γυμναστική και χορό. Εμπεριέχει στοιχεία μπαλέτου, όπως πιρουέτες και άλματα, στοιχειά ακροβατικής όπως πετάγματα, πυραμίδες, με βασικό στόχο την ενδυνάμωση, απόκτηση ισορροπίας, συγχρονισμού, ευλυγισίας και βελτίωση φυσικής κατάστασης .

Στο cheerleading μπορούν να συμμετάσχουν cheerleaders από 5 ετών και άνω.

tsar-3.jpg

Το άθλημα ήρθε στη Θεσσαλονίκη με την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας το 2016, από τις Νηρηίδες και την Ένωση της πόλης, καθώς και την Βάγια Παντζάρη η οποία είναι η «ψυχή» και αυτή που τρέχει για την προώθηση του cheerleading στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

H εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης

tsar-1.jpg

ΟΙ Νηριήδες της Θεσσαλονίκης παίζουν έδρας και ευελπιστούν να κατακτήσουν το κύπελλο, μετά την τρίτη θέση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Αθλητικός Όμιλος είναι ο μοναδικός αθλητικός όμιλος cheerleading στην πόλη, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας cheerleading και έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να δείτε (ΕΔΩ και ΕΔΩ).