Ποικίλες δράσεις από σήμερα έως και τις 24 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ζητήματα ενδοοικογενειακής αλλά και άλλων μορφών βίας, που υφίστανται οι γυναίκες και θα πραγαμτοποιηθούν από το προσωπικό του ‘’Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης’’. Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης, του Ξενώνα Φιλοξενίας του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στελέχη των παραπάνω φορέων θα παρευρίσκονται σε κεντρικό σημείο των δήμων από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ., σε ειδικό stand για να διανέμουν ενημερωτικό υλικό και να συνομιλήσουν με τους δημότες για θέματα βίας και κακοποίησης γυναικών.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Δευτέρα 20/11/2017 στο δήμο Παύλου Μελά στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην οδό Λήμνου 2 & Καζαντζίδη στη Νικόπολη.

Τρίτη 21/11/2017 στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην Πλατεία Επταλόφου.

Τετάρτη 22/11/2017 στο δήμο Νεάπολης – Συκεών στην οδό Ελ. Βενιζέλου στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης.

Πέμπτη 23/11/2017 στο δήμο Καλαμαριάς στον Πεζόδρομο (Κομνηνών) στο ύψος του Δημαρχείου.

Παρασκευή 24/11/2017 στο δήμο Θέρμης στην Πλατεία Παραμάνας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εκείνη», που διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καστοριάς, με την υποστήριξη των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Θεσσαλονίκης και Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Η έκθεση παρουσιάστηκε από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα Τέχνης της Φιλόπτωχου Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, μέσω της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 και τηλεοπτικών σταθμών τοπικής εμβέλειας, προβάλλεται με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας, βίντεο spot αναφορικά με την λειτουργία του ‘’Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης’’, καθώς και μήνυμα με αναφορά στην βία κατά των γυναικών σε ψηφιακούς πίνακες στις στάσεις και σε αντίστοιχους πίνακες εντός των λεωφορείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.