Τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, μια εκδήλωση- γιορτή, διοργανώνει σήμερα, Κυριακή, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στη Θεσσαλονίκη.

Από τo 1992 έχει καθιερωθεί διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου συμμετέχουν για και φέτος στη δράση αυτή, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Το ραντεβού δίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το δίκτυο καλεί μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, συζύγους και λοιπούς φίλους και συγγενείς.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από την ομάδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού https://www.facebook.com/groups/ThessalonikiBFmothers/ 

Ώρα προσέλευσης: 11:00
Ώρα καταμέτρησης: 12:00
Ώρα λήξης: 14:00