Την πιλοτική δράση με τίτλο "Πάρκο όπως το θες" διοργανώνει σήμερα, Κυριακή, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η δράση αυτή έρχεται ως συνέχεια των εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού της Ε’ Δημοτικής κοινότητας και άλλων τμημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους κατοίκους περιοχής του πάρκου Μηνά Πατρικίου. Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11:00 και διαρκέσουν έως τις 19:00.

Βασικός στόχος της ημερήσιας αυτής δράσης είναι, να δουν οι κάτοικοι της περιοχής το πάρκο με μια άλλη ματιά και προσέγγιση, ένα πάρκο που θα μπορεί να αποτελέσει έναν ζωντανό και δημιουργικό βιότοπο για τη γειτονιά, εφαρμόζοντας ιδέες και προτάσεις των ενεργών πολιτών, όπως αυτές προέκυψαν από τις συναντήσεις των προηγούμενων εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού.

Ένα πεδίο πειραματισμού που θα ενισχύσει τις σχέσεις μέσα στη γειτονιά και συγχρόνως, πώς από κοινού μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο χώρο, καθιστώντας αυτό το όμορφο κομμάτι της περιοχής Μαρτίου/Κρήτης, ενεργό το κέντρο της καθημερινότητάς μας.

Το πρόγραμμα της πιλοτικής δράσης συν-διαμορφώθηκε μέσα από τις συναντήσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2017, με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής, για να συμπράξουμε, ώστε από κοινού να αξιοποιήσουμε το δημόσιο χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

11.00 – 13.00 Η παιδική βιβλιοθήκη της Δελφών έρχεται στο πάρκο, διαβάζει παραμύθια και οργανώνει δημιουργικές κατασκευές για τα παιδιά
12.00 – 14.00 Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες στο πάρκο
12.00 – 14.00 Δημιουργική συζήτηση με τη γειτονια για την αξιοποιήση του πάρκου
14.00 – 17.00 Το ποδήλατο στη γειτονιά: τοποθέτηση θέσεων ποδηλάτων για μία μέρα, πίνακα γειτονιάς, γράφιτι στο πάρκο
17.30 – 19.00 Προβολές ταινιών μικρού μηκούς του φεστιβάλ Local Film Festival