Πλήθος εκδηλώσεων με αφορμή τη παρουσία του θωρηκτού "Αβέρωφ" στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει, την ερχόμενη εβδομάδα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Την Πέμπτη στις 12.00 στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο "Αβέρωφ" , οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια εντυπωσιακή επίδειξη από στελέχη της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Την ίδια ημέρα στις 17.30, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει, μαζί με τις μπάντες των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθιερωμένη μικτή επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα κάνει ένα μικρό τουρνέ σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα βρίσκεται, στις 12:30μμ, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 13:30 στο Θέατρο Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία,

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, όσοι μένουν δυτικά θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στην πλατεία Ευόσμου, στις 12:00μμ. Στη συνέχεια, η μπάντα θα βρεθεί στις 13:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στις 14:00 μπροστά από την πλώρη του "Αβέρωφ".

Σε περίπτωση βροχής, κάποιες από τις εκδηλώσεις της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί  να ματαιωθούν.