Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους γέμισε λίγο μετά τις 11:00 η πλατεία Αριστοτέλους στο πλαίσιο του «ΑΠΘ στην πόλη», το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρκετοί Θεσσαλονικείς ήρθαν από νωρίς στην Αριστοτέλους για να συμμετέχουν στις δράσεις του εκπαιδευτικού πάρκου που στήθηκε από το πρωί.

Επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα φυσικής με ψηφιακές τεχνολογίες, τεχνολογικές παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τη φροντίδα υγείας, εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προϊστορική διατροφή, οι Ομάδες Αεροναυτικής και Αεροδιαστημικής (ASAT), Ηλεκτρικού Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου ARISTURTLE, Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου Aristotle Racing Team (ART), Robotics For All (R4A), ΕΥΖΗΝ θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν την εκδήλωση.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να κατέβουν στην πόλη και να νιώσουν φοιτητές. «Η ζωντάνια των φοιτητών και των καθηγητών είναι μεταδοτική. Το ΑΠΘ είναι μία πόλη μέσα στη πόλη. Δείχνουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι της πόλης, ερχόμαστε πιο κοντά στον κόσμο», ανέφερε στο thestival.gr.

Στόχος του «ΑΠΘ στην πόλη» είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να παρουσιάσει το έργο και τους ανθρώπους του.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 20:00.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του Thestival: