Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς απολαμβάνουν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο συνοδεία μουσικής! (ΦΩΤΟ &VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς γιορτάζουν απόψε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, η οποία συνοδεύεται απόψε με μερική έκλειψη σελήνης δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για όσους σηκώσουν το βλέμμα τους ουρανό!

Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία είναι σήμερα ανοιχτά για το κοινό, ενώ πλαισιώνονται από πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.
Συγκεκριμένα, πλήθος κόσμου πλημμύρισε μετά τις 9 το βράδυ τον κήπο του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης για να απολαύσει την συναυλία με τίτλο «Οι μουσικοί του δρόμου στο Μουσείο», με μουσικούς του δρόμου που πλαισιώνουν τη γιορτή του φεγγαριού.

Σ’ ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα με ακούσματα από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή στον κήπο της Κεντρικής εισόδου του Μουσείου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο «Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης», οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια!

Συμμετέχουν οι Sailing Tomatoes, Λόγου Χάρη & η Μαρία Ευλαβή με μία ευρεία γκάμα επιλογών, από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο με τους μουσικούς Γιώργο Καραβελάκη (φωνή, κιθάρα), Νέλλη Αμαραντίδου (φωνή) και Κώστα Παπαδόπουλο (φωνή, πιάνο) προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία υπό το φως του φεγγαριού!

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.