Σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων  διαθέτει από σήμερα ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου. Τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από λίγο, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στον ποδηλατικό σταθμό της πλατείας Ευόσμου, από τον δήμαρχο Πέτρο Σούλα και τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Ανδρεάδη.

Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα από αύριο να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων, που βρίσκονται εγκατεστημένα στους πέντε ποδηλατικούς σταθμούς του δήμου και να τα επιστρέφουν στα σημεία στάθμευσης. Μέχρι τον Σεπτέμβριο η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν. 

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Η προμήθεια του συστήματος αυτόματης μίσθωσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από ιδίους πόρους και ήδη έχουν εγκατασταθεί τα 42 ειδικού τύπου ποδήλατα (32 ποδήλατα πόλης και 10 ποδήλατα mountain) στους 5 ποδηλατικούς σταθμούς που βρίσκονται στα εξής σημεία:

● Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Σμύρνης (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ)
● Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Λεύκης
● Οδός Ευφροσύνης (απέναντι από το σχολείο)
● Οδός Πεύκων (άνωθεν Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) και
● Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου

Με την ειδική ηλεκτρονική κάρτα EasyBike που θα προμηθεύονται οι πολίτες από το Δημαρχείο Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24), οι χρήστες θα μπορούν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να παραλάβουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το στη συνέχεια σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς μίσθωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνδρομητές είναι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δικαιολογητικά για την εγγραφή:
• Αντίγραφο 2 όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κλπ).

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος.