“Ιστορίες της Νύχτας” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχει στην νέα δράση με τίτλο «Ιστορίες της Νύχτας» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 στις 20.00. Θα γίνει  θεματική ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου με τίτλο «Η ενδυμασία στο Βυζάντιο».

 Ενδύματα και υφάσματα αφηγούνται την ιστορία τους και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Μαθαίνουμε για τα είδη ένδυσης στο Βυζάντιο, την ενδυμασία του αυτοκρατορικού ζεύγους, των αξιωματούχων και των αριστοκρατών, αλλά και για εκείνη των λαϊκών στρωμάτων. Ανακαλύπτουμε μαζί τις τεχνικές ύφανσης, το κόστος αγοράς των υφασμάτων/ενδυμάτων, αλλά και τα επαγγέλματα που συνδέονταν με τα παραπάνω. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη παρουσίαση σχετική με το θέμα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Μετά την ξενάγηση, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία με τίτλο «η Επιστροφή», παραγωγής του Μουσείου.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.