Με μία μεγάλη μουσική συναυλία της αγαπημένης στο κοινό,  Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας, Λιζέτας Καλημέρη, κορυφώνονται οι πανηγυρικές εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2017» που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σημαντικός θεσμός Πολιτισμού και Παράδοσης που συνδέεται με το θρησκευτικό και ευλαβικό στοιχείο, τα «Πυλαιώτικα»  διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της Πυλαίας  Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Θα έχουν και φέτος τριήμερη διάρκεια και θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Τρίτη 18, έως  και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στον αύλιο χώρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τρίτη 18 Ιουλίου, Μουσική συναυλία με τους γνωστούς και ιδιαίτερα αγαπητούς στο τοπικό κοινό, καλλιτέχνες Εύη Κουτσαυτάκη και Σωκράτη Παπαϊωάννου.

Τετάρτη 19 Ιουλίου, Μεγάλη μουσική συναυλία της Λιζέτας Καλημέρη η οποία θα ερμηνεύσει όλο το γνωστό της ρεπερτόριο στον χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κεχαγιά και της Δέσποινας Σκέντου. Συμμετέχει επίσης ο Δημήτρης Ατζέμης σε τραγούδι και μπουζούκι.

Πέμπτη 20 Ιουλίου, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων: ΚΑΠΗ Πυλαίας, Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, Νέων Πυλαίας (ΚΕΠΑΠ), Ενηλίκων Πυλαίας (ΚΕΠΑΠ), Πολιτιστικός σύλλογος «Φιλάρετος», Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα».