Με μία μεγάλη μουσική συναυλία της αγαπημένης στο κοινό,  Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας, Λιζέτας Καλημέρη, κορυφώνονται οι πανηγυρικές εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2017» που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σημαντικός θεσμός Πολιτισμού και Παράδοσης που συνδέεται με το θρησκευτικό και ευλαβικό στοιχείο, τα «Πυλαιώτικα»  διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της Πυλαίας  Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Θα έχουν και φέτος τριήμερη διάρκεια και θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 18, έως  και την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στον αύλιο χώρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Τρίτη 18 Ιουλίου, Μουσική συναυλία με τους γνωστούς και ιδιαίτερα αγαπητούς στο τοπικό κοινό, καλλιτέχνες Εύη Κουτσαυτάκη και Σωκράτη Παπαϊωάννου.
  • Τετάρτη 19 Ιουλίου, Μεγάλη μουσική συναυλία της Λιζέτας Καλημέρη η οποία θα ερμηνεύσει όλο το γνωστό της ρεπερτόριο στον χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κεχαγιά και της Δέσποινας Σκέντου. Συμμετέχει επίσης ο Δημήτρης Ατζέμης σε τραγούδι και μπουζούκι.
  • Πέμπτη 20 Ιουλίου, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων: ΚΑΠΗ Πυλαίας, Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, Νέων Πυλαίας (ΚΕΠΑΠ), Ενηλίκων Πυλαίας (ΚΕΠΑΠ), Πολιτιστικός σύλλογος «Φιλάρετος», Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα».

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ευλάβεια, προσδοκία αλλά και ελπίδα τιμούμε τον Πολιούχο μας στην Πυλαία, Προφήτη Ηλία με μία σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων με τοπικούς καλλιτέχνες και  συγκροτήματα, με παραδοσιακά χορευτικά σχήματα και οργανοπαίκτες που μας τιμούν και οι περισσότεροι συμμετέχουν εθελοντικά στις εκδηλώσεις μας» σημειώνει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και προσθέτει:

«Φέτος η κεντρική μας εκδήλωση είναι μια ξεχωριστή συναυλία της Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας, Λιζέτας Καλημέρη, που θα μας ξεναγήσει με μαγικό τρόπο στο έντεχνο μουσικό της ρεπερτόριο. Μία ποιοτική εκδήλωση, όπως και οι υπόλοιπες με ελεύθερη είσοδο που δεν πρέπει να χάσουν οι δημότες μας, αλλά και οι επισκέπτες-προσκυνητές που έρχονται με την ευκαιρία της γιορτής του Προφήτη Ηλία στον δήμο μας».