Ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΚΑΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των δομών αστεγίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική προστασία της ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι δομές αφορούν στο Υπνωτήριο Αστέγων και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας-ΕΚΤ»).

Ο ΟΚΑΝΑ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το δήμο Θεσσαλονίκης και έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στο προσωπικό των δομών αστέγων του δήμου σχετικά με τη διαχείριση ωφελουμένων που είναι χρήστες ουσιών.

Το πρώτο εκπαιδευτικό διήμερο με τίτλο «Εξάρτηση – Κοινωνική Φροντίδα και περίθαλψη ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο» θα πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Ιουλίου, στην αίθουσα «Νερού» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.