«Εξόρμηση» στις δασικές τοποθεσίες «Πηγή μπάρμπα-Γιώργη», του Καρα-Τεπέ και τις Ατλαντίδας, πραγματοποίησε η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σε αυτούς τους χώρους κόβονται χόρτα στις εκτάσεις με γήπεδα, όργανα παιδικών χαρών, παγκακίων, κιοσκιών, μονοπατιών, κλπ. τα οποία χρησιμοποιούνται για δασική αναψυχή.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αλέκος Σιμητόπουλος, κύριο μέλημα είναι η «αποσόβηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς με αποτέλεσμα τη διατήρηση του πολύτιμου περιαστικού δάσους για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα». Να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν και χώρους εκτός των ορίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την ορθότερη υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού και το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Γίνεται πολύ καλή δουλειά, υπάρχει συνεργασία και με την Υπηρεσία Καθαριότητας και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο ασφαλείς περιορίζοντας τις πιθανές εστίες πυρκαγιάς, αλλά και να ομορφαίνει και να γίνεται λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά μας», επισημαίνει ο κ. Σιμητόπουλος δηλώνοντας ικανοποιημένος για την κατάσταση που βρίσκονται αστικές και περιαστικές περιοχές, οι χώροι αναψυχής του Σέιχ-Σου (Ατλαντίδα, Πηγή μπάρμπα-Γιώργη, Καρά-Τεπέ), καθώς και οι παρυφές (οδοί Ελευθερίας και Κρυονερίου), έπειτα από επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Δείτε τις φωτογραφίες: