Είτε ανήκετε σε αυτούς που ανοίγουν βιβλίο κάθε καλοκαίρι. είτε σ’ αυτούς  που διαβάζουν πάντα και παντού θα συμφωνήσετε ότι το καλοκαίρι προσφέρεται για απόδραση μέσα από ένα καλό βιβλίο.

Σκεφτόμενοι το παραπάνω, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού ,τον  Ιούλιο  του 2013.  Ο σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας αποφάσισε τη δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, η οποία θα ταξιδεύει τους κατοίκους του χωριού και το γενικότερο αναγνωστικό κοινό, κάθε εποχή του χρόνου.

Αρχικά,  ο χώρος που στεγαζόταν  βρισκόταν στο σημερινό ΚΕΠ του χωριού.Τα βιβλία όμως αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο,  με αποτέλεσμα στις 4 Φεβρουαρίου του 2014  να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα, στο νέο Λύκειο του χωριού, όπου στεγάζεται έως και σήμερα.

Στη βιβλιοθήκη φιλοξενούνται πάνω απο 1500 αντίτυπα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων με συνεχείς ανανεώσεις ενώ  λειτουργεί και ως αναγνωστήριο για τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.  Γι’ αυτό το καλοκαίρι, έχουν προγραμματιστεί δράσεις απασχόλησης  ώστε  οι μικροί της φίλοι να ανακαλύψουν τον κόσμο της ανάγνωσης, της φαντασίας και του εθελοντισμού. 

Η εγγραφή στη βιβλιοθήκη γίνεται δωρεάν, λαμβάνοντας καρτούλα με τον κωδικό μέλους.

Μέχρι στιγμής τα μέλη της ομάδας ανέρχονται στα 202. Ο κάθε βιβλιοφάγος ή πρωτάρης στον κόσμο των βιβλίων, μπορεί να δανειστεί μέχρι 3 βιβλία και να τα επιστρέψει στο διάστημα των 15 ημερών-ενός μήνα, κατόπιν συνεννόησης.

Στη διάθεση των πολιτών είναι πάντα οι εθελοντές του συλλόγου, οι οποίοι αποτελούν την κινητήριο δύναμη της βιβλιοθήκης, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν με περίσσια διάθεση και πολλή αγάπη για τα βιβλία.

Πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας, τις νέες αφίξεις βιβλίων, καθώς και τις μελλοντικές δράσεις της βιβλιοθήκης και του συλλόγου, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του συλλόγου και στο γκρουπ της βιβλιοθήκης (ΕΔΩ).