Το Δείπνο της Άνοιξης επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου. Αύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου όλη η Γειτονιά θα είναι στο πόδι!

Από το πρωί μαγειρεύουμε, απομακρύνουμε το παρκαρισμένο μας αυτοκίνητο και στολίζουμε τα μπαλκόνια μας και τον δρόμο με μπαλόνια και κορδέλες. Καλούμε τους Γείτονες και τους συγκατοίκους μας να συμμετάσχουν, κατεβαίνουμε με την καρέκλα μας και γιατί όχι και με το τραπεζάκι μας και στρώνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο Τραπέζι για να απολαύσουμε το περίφημο Δείπνο μας, που θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα τελειώσει στις 24.00. Στόχος μας για φέτος είναι να βοηθήσουμε όλοι μαζί στο στήσιμο και στο μάζεμα των τραπεζιών και στη καθαριότητα του χώρου!

Το φετινό «μενού» περιλαμβάνει μουσικά σχήματα, παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, εικαστικές παρεμβάσεις από ομάδες καλλιτεχνών και άλλες μικρές ευφάνταστες εκπλήξεις, σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου.

Στην διοργάνωση μας φέτος συμμετέχουν με ενθουσιασμό, τα σχολεία της Γειτονιάς που ετοίμασαν την φετινή τους έκθεση ζωγραφικής, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, καλλιτεχνικές ομάδες και συλλογικότητες της πόλης, ενώ το ενδιαφέρον από τους κατοίκους και τα μαγαζιά της Γειτονιάς που συμμετέχουν στην φετινή μας συμμαχία, μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Σύνθημα των διοργανωτων είναι "Σε αυτή την Γειτονιά, χωράμε όλοι!".

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

"Στο κοινό μας τραπέζι τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, μοιραζόμαστε το φαγητό μας, και γινόμαστε μια πολύχρωμη γιρλάντα από ανθρώπους, που συνδέονται και συστήνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ενώνουμε τις φωνές μας, τραγουδάμε, χορεύουμε στο αστικό μπαλέτο, μοιραζόμαστε επιθυμίες και όνειρα, βλέπουμε τη Γειτονιά που ζούμε με άλλη ματιά. Συνομιλούμε, συν-αισθανόμαστε, εκφράζουμε και ανταλλάσσουμε ελεύθερα ιδέες, συν-δημιουργούμε τον κοινό τόπο συνάντησης της ατομικότητας με τη συλλογική έκφραση. Με την συμμετοχή μας αλλάζουμε όλο αυτό το απρόσιτο που μας περικλείει και διεκδικούμε όλοι και όλες μαζί τον κοινό μας χώρο!".

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας:

Στις 12:30 το μεσημέρι: Προβολές ταινιών κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους-ες, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης

Από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 μ.μ, στην παιδική χαρά της Ναυαρίνου, γνωρίζουμε την σημασία/έννοια της Γειτονιάς μας, ζωγραφίζουμε το πώς την φανταζόμαστε στο μυαλό μας και φτιάχνουμε ένα κολλάζ γεμάτο όνειρα, ιδέες και αγάπη γι’ αυτήν!

Παράλληλα, στις 6.30 -8.00 μ.μ. θα γίνει “Ιστορική περιήγηση στην Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου“, με τον Τάσο Καραπαναγιωτίδη (Ιστορικό Ερευνητή) Σημείο συνάντησης: Αλ. Σβώλου με Δημ. Γούναρη

Κατά την διάρκεια του Δείπνου: 8.00-12.00 μμ :

Τον παλμό δίνουν, ο Αλέξανδρος Ιωάννου, με την ομάδα Κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, οι Πάντα Τέτοια, με ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, οι Bluelubbies, με Blues & Country ρεπερτόριο, το Χορωδιακό και χορευτικό Σύνολο – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με χορωδία και παραδοσιακούς χορούς, οι Silence, μας βάζουν σε rock & alternative ήχους, οι Ρουμπαγιάτ, με έντεχνο, παραδοσιακό ρεπερτόριο και κρητικά τραγούδια, η ΜέδΩδος των Τριών, με έντεχνα και ρετρό μελωδικά τραγούδια, το Κρουστόφωνο που με την μπάντα κρουστών του, οι 180 μΠοίρες, μας βάζουν σε ρυθμούς jazz, swing & rock, οι Δημήτρης- Γιώργος, μας τραγουδούν έντεχνο και η Ομάδα Θεάτρου Μικρός Βορράς, σε δύο επιλεγμένα σημεία, δίνει μια γεύση, από τη μουσικοθεατρική της παράσταση Κατσαρίδα, βραβευμένου έργου του Β. Μαυρογεωργίου.