Οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και την εφαρμογή των Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας και των Βιοϊατροτεχνολογικών συστημάτων θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Βιοϊατρικών Υπολογιστικών Συστημάτων που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 22 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ της Αγγλίας.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει διακεκριμένες ομιλίες και ειδικές θεματικές συνεδρίες όπως Συστήματα στήριξης αποφάσεων, Διαχείριση Δεδομένων και Δεδομένων Μεγάλου Όγκου, Επεξεργασία Βιοϊατρικών σημάτων, εικόνων, Έρευνα υπηρεσιών υγείας, Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή, Τεχνολογία και Καινοτομία στην Ιατρική Εκπαίδευση, Ρομποτική, Ευφυείς Ιατρικές Συσκευές και Έξυπνες Τεχνολογίες, Βιοπληροφορική.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές παράλληλες εκδηλώσεις. Η πρώτη που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23/6 το πρωί έχει ως θέμα τις Τεχνολογικές καινοτομίες σε Προγράμματα Ιατρικών Σπουδών (με βάση τη συμμετοχή του ΑΠΘ στο ερευνητικό έργο MEDCIN (Erasmus+, http://www.medcin-project.eu/), ενώ η δεύτερη θα αφορά την τεχνολογική υποστήριξη της φροντίδας της τρίτης ηλικίας ώστε να εξασφαλίζονται η αξιοπρέπεια κι ο σεβασμός (με βάση τη συμμετοχή του ΑΠΘ στο ερευνητικό έργο UNCAP (H2020, www.uncap.eu) και θα διεξαχθεί το Σάββατο 24/6 το πρωί. Οι παράλληλες συνεδρίες είναι ανοικτές για όλους.

Παράλληλα με το Συνέδριο θα λειτουργήσει Έκθεση τεχνολογικών προϊόντων κι ερευνητικών εφαρμογών.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.cbms2017.org/
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στο σύνδεσμο http://cbms2017.org/programme