Η μεγαλύτερη γιορτή των αγορών έρχεται για πρώτη φορά σήμερα στην πύλη Α', στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Αγαπώ την Αγορά μου" (Love Your Local Market).

Φρέσκα φρούτα εποχής, κολοκυθάκια, πατάτες , ψαρικά και κεφτεδάκια θα διανεμηθούν στους επισκέπτες της εκδήλωσης με σκοπό να δοκιμάσουν οι Θεσσαλονικείς τις τοπικές λιχουδιές. Στον χώρο θα τοποθετηθούν stand και μία σκηνή για τις συναυλίες που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτή την πανευρωπαϊκή γιορτή. Πρόκειται για μία δράση που υποστηρίζεται και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ένωση Χονδρικών Αγορών (WUWM). Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά, όχι μόνο σαν νέους καταναλωτές αλλά και σαν νέους επιχειρηματίες, επιλέγοντας ως σύνθημα "Markets for the new generation".

Στόχος της δράσης είναι να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν τοπικά προϊόντα που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας. Παράλληλη επιδίωξη της καμπάνιας είναι το θέμα της τοπικής αγοράς να γίνει επίκεντρο συζήτησης μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων στα social media και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ρούτος τόνισε ότι «το λιμάνι διαχρονικά ήταν, είναι και θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας, η οποία προσβλέπει στην ανάπτυξη της χώρας. Το λιμάνι αισθάνεται μεγάλη χαρά που συμμετέχει και προσπαθεί να προωθήσει τέτοιες ενέργειες».

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν και παρουσιάζουν τον θεσμό στην πύλη Α' του λιμανιού της πόλης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα από προϊόντα της ΚΑΘ Α.Ε. και της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας , αλλά και αναμνηστικά δώρα.

Το πρόγραμμα:

19:00 - Χαιρετισμοί

19:30 - Διατροφικές συμβουλές από τον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, Σωτήρη Μάλαμα, αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας

19:45 - Συναυλία με τους Rundays

20:45 - Συναυλία με τους Deep in the top

21:45 Συναυλία με τους Les au revoir